Sport Srbija

Na Beogradskom sajmu održano najveće regionalno CrossFit takmičenje – Serbian Throwdown 2015

Veliki sportski događaj okupio 200 najboljih takmičara iz Srbije i inostranstva

Serbian Throwdown 2015, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u CrossFit -u, održano je 03. i 04. oktobra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom brenda Reebok. Učesnici su došli iz velikog broja evropskih zemalja i pokazali svoju snagu i izdržljivost u različitim setovima vežbi. Nadmetali su se za nagradni fond od 4700 evra.

Serbian Throwdown 2015 (2)

Takmičenje je obuhvatilo dve kategorije: „Elite“ (za profesionalce) i „Scaled“ (za najspremnije rekreativce). Među „Elite“ muškarcima najbolji je bio Adam Bodnar iz Mađarske, a u ženskoj konkurenciji pobedila je  Ana Katapan iz Italije. U „Scaled“ kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Bojan Maravić iz Srbije, dok je najbolja  među takmičarkama bila Italijanka Valentina Fakini.

Serbian Throwdown 2015 (3)

Takmičenje se organizuje drugu godinu zaredom, a ove godine interesovanje je četiri puta veće po broju prijava, čime CrossFit postaje sve popularniji u Srbiji i regionu. Ovaj mentalno i fizički zahtevan sport se sve više održava u velikim arenama, a najpoznatije svetsko takmičenje je Reebok CrossFit Games koje se održava u SAD-u.

Serbian Throwdown 2015 (4)

CrossFit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, objedinjuje različite olimpijske discipline, pre svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje. CrossFit ima za cilj razvoj i usavršavanje fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Veoma je atraktivan kako za učesnike, tako i za publiku.

Serbian Throwdown 2015 (1)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.