Sport Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Legenda biciklizma Fabijan Kančelarau novom serijalu

Legenda biciklizma Fabijan Kančelara (Fabian Cancellara) vodi gledaoce Eurosporta na završno putovanje svoje aktivne karijere kroz #FOLLOWFABIAN serijal

Prva epizoda obeležava početak biciklističke sezone na Eurosportu, ’domu biciklizma’. Eurosport će prenositi svaki minut velikih trka 2016. godine.

Cancellara-5353

U subotu, 5. marta u 20:15, Eurosport će rasplamsati strast fanova biciklizma kroz novi serijal koja prati švajcarsku legendu Fabijana Kančelara dok započinje završnu sezonu svoje profesionalne karijere.

#FOLLOWFABIAN će gledaocima omogućiti uvid u život Trek Segafredo bicikliste i ispričati emotivne priče o slavi i porazima tokom neverovatne 16-godišnje karijere.  

Fabijan Kančelara će se kroz serijal #FOLLOWFABIAN na adekvatan način oprostiti od profesionalnog bavljenja sportom i to kroz šest 12-minutnih epizoda koje će tokom narednih šest meseci biti prikazane na Eurosport kanalima, kao i na Eurosport Player servisu, platformi za direktan i prenos na zahtev.

Tokom serijala, prikazani će biti i do sada neobjavljeni snimci iza kulisa, kao i lični intervjui u kojima Kančelara gledaocima otkriva tajne o snazi karaktera i posvećenosti koje su neophodne da bi opstao u elitnom krugu takmičara duže od jedne dekade.

U prvoj epizodi, Kančelara vodi kamere u svoju privatnu sobu prepunu bicikala i uspomena iz njegove karijere i priseća se vrtoglavih uspeha i iscrpljujućih padova u karijeri, dok istovremeno govori o svojim nadama za 2016. godinu i strahu koji oseća u vezi sa odlukom da završi svoju profesionalnu karijeru.

„Poslednja godina mora biti posebna,” izjavio je Kančelara. „Biće to godina dostizanja najviših mogućih rezultata, ali, isto tako, želim da govorim i o drugim stvarima i dam nešto za uzvrat.”

„Pratite me, jer želim da podelim toliko priča i uspomena. Videćete šta ćemo sve proći zajedno.”

Kančelara je briljirao na velikim takmičenjima, pobedio je u osam etapa Tur de Fransa i tri etape na španskoj Vuelti.

Devetostruki je šampion švajcarske nacionalne trke na hronometar i dvostruki šampion nacionalne drumske trke.

34-godišnji biciklista takođe je zabeležio brojne uspehe na jednodnevnim trkama i u okviru “klasika” uključujući Pariz-Roubai i Tur of Flanders, dok je na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu osvojio zlatnu medalju i u četiri navrata bio svetski šampion u trkama na hronometar.

Eurosport, kao ’dom biciklizma’, pružiće fanovima mogućnost da prate Kančelarine uspehe tokom 2016. godine, prenoseći svaku veliku biciklističku manifestaciju – Tur de Frans, Điro d’Italija i špansku Vueltu, kao i “klasike”.

Citati iz intervjua:

Fabijan o glasinama o električnom biciklu, 2010. godine:

„Sedeo sam na kauču kada sam čuo. Sećam se da je belgijsko pivo bilo do mene – ispred ’tog bicikla’. Gledao sam vesti i pomislio „Oh, pa vi niste normalni!” Ukoliko želite, možete da dođete i uzmete moj bicikl, jer je kod kuće.”

Fabijan o Olimpijskim igrama, 2012. godine:

„2012. je bila najteža godina, jer posle pada u Londonu nisam vozio dugo vremena. Osetio sam se prazno, bespomoćno… I dalje verujem da sam mogao osvojiti zlatnu medalju.”

Fabijan o sezoni koja sledi:

„Najvažniji planovi se tiču “klasika”. To je jednostavno, očigledno i sada je sav fokus na njima. Potom idem na Điro d’Italija, zato što osećam kao da nešto nedostaje. Nedostaje mi ružičasti bicikl ili ružičasta majica i ove godine to je moguće.”

Fabijan o najvećem izazovu – povlačenju:

„Postati “normalna osoba” pošto si bio sportista uvek je teško, jer je to psihička stvar. Naravno, kada pogledaš šta si sve postigao – može ti pomoći… Ali, ne možeš to preživeti ukoliko nisi mentalno pripremljen, može te slomiti. Možete dostići sve što želite, imati toliko pobeda iza vas, ali nije sve u tome. Stvar je u tome ko sam ja. Nisam Spartak, nisam švajcarac koji je oduvao protivnike u “klasičnim” trkama i nisam čovek sa najviše pobeda u trkama na hronometar. Ja sam Fabijan. To sam samo ja.”

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.