Društvo Sport

Karling – sport koji se igra i u Srbiji!

Karling Klub DARUMA iz Beograda proteklog vikenda oprobao se na jednom od najatraktivnijih karling turnira u Evropi – Leteće kamenje u Pragu.

Tim od pet igrača, na čelu sa skipom Radmilom Panzalović, nakon godinu dana od poslednjeg takmičenja i „stajanja na led“ isprobao se na jednom od najzanimljivijih karing turnira. Iako Srbija nema svoju karling stazu i mogućnost redovnog treniranja na ledu, KK Daruma je uz pomoć entuzijazma i sponzorstva srpske kompanije CARNEX uspeo da otputuje i oproba se u takmičenju sa nacionalnim šampionima Mađarske, Nemačke, Poljske i Rusije.

Izuzetna atmosfera u timu i jako dobar led pomogli su našem klubu da osvoji nekoliko endova, ali ne i neku od nagrada i medalja. Kao najatraktivni i najveseliji tim na Praškom turniru, KK Daruma je dobila poziv za učešće u narednim evropskim turnirima kako u Mađarskoj, tako i u Nemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj.

„Karling nije rasprostranjen, ali je sve atraktivniji publici širom sveta. Ono što je interesantno je da ovaj sport mogu da igraju i deca od 13 godina, ali i oni stariji, od preko 55, kao i osobe sa invaliditetom. Takvih učesnika je bilo i na ovom turniru i svi su se skupa takmičili i osećali apsolutno ravnopravno. To je veličina karlinga – sport u kome za svakoga postoji mesto.“– rekla je Jelena Radović u ime svog tima. Na pitanje kako izgleda jedan trening i gde vežbaju Jelena Radović je odgovorila: „Treniramo na stazama van Srbije. Na primer u Budimpešti i Bratislavi, ali za sam trening, koji nije u Srbiji, treba odvojiti dosta novca. Ono što svakako posedujemo je entuzijazam, talenat, dobar duh i želju za igranjem karlinga. Ali, ono što nam fali je led. Bez redovnih treninga nije moguće osvojiti trofeje i napraviti vrhunske rezultate. Sva putovanja finansiramo sami, stoga nam je i prisustvo sponzora neophodno kako bismo kvalitetno  i redovno nastavili da se bavimo ovim sportom.“– nastavila je Jelena Radović.

Inače, KK Daruma je bio državni prvak u Karlingu – ženski tim, prošle godine je osvojio bronzu 2017., takođe u ženskoj kategoriji i jedna od njihovih takmičarki osvojila je i srebro u Mixed Doubles 2017.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.