Igrači Bajerna iz Minhena i Real Madrida već ovog meseca u dresovima od reciklirane plastike

0

adidas i organizacija Parley for the Oceans predstavili su danas prve performance proizvode napravljene od reciklirane plastike iz okeana – fudbalske dresove za vodeće svetske klubove Bajern iz Minhena i Real Madrid, kao i prve UltraBOOST Uncaged Parley patike za trčanje.

U aprilu 2015. godine, adidas je najavio partnerstvo sa organizacijom „Parley for the Oceans“ koja podiže svest o lepoti i ugroženosti okeana. Kao jedan od osnivača, adidas podržava obrazovne, istraživačke i razvojne napore organizacije, kroz direktne akcije i ekološke inovacije. Zajednički fokus je na sveobuhvatnom Ocean Plastic Programu, koji je vođen A.I.R. strategijom (Avoid, Intercept i Redesign) za smanjivanje zagađivanje okeana plastikom. Više o organizaciji na www.parley.tv i www.oceanplastic.com

Uz fudbalske dresove koji predstavljaju prvu opremu napravljenu u okviru ovog partnerstva, UltraBOOST Uncaged Parley patike su takođe prvi proizvod za trčanje napravljen od reciklirane plastike namenjen masovnom tržištu. Oba proizvoda su od recikliranog morskog otpada prikupljenog u priobalnim oblastima Maldiva, a napravljeni su sa ciljem da se podigne svest o ovom problemu i pronađu sveobuhvatna rešenja za ugrožavanje okeana plastikom.

alonso-bajern-minhen

 

adidas x Parley fudbalske dresove nosiće igrači Bajerna iz Minhena 5. novembra na utakmici protiv TSG 1899 Hofenhajm, kao i igrači Real Madrida koji igraju protiv Real Sportinga iz Hihona u subotu, 26. novembra. Dresovi su napravljeni od plastike koja se dobija ponovnim korišćenjem morske plastike, a na njima su aplicirani i ekološki printovi. Potpuno bela oprema Real Madrida i oprema Bajerna iz Minhena u crvenoj boji imaju na sebi samo klupski logo, tri adidas pruge i logotipe sponzora u istoj boji u kojoj je i oprema, čime se dobija jedinstveni izgled.

UltraBOOST Uncaged Parley patike imaju pleteno gornjište koje je napravljeno od miksa Ocean PlasticTM (95%) i recikliranog poliestera (5%), a proizvedeno je 7.000 pari ovakvih patika. Ostali delovi patike napravljeni su takođe od recikliranih materijala, dok je dizajn inspirisan talasima.

„Ovo predstavlja još jedan korak napred u zajedničkom nastojanju adidasa i Parley for Oceans. Ne samo da smo uspeli da napravimo obuću od reciklirane morske plastike, već smo stvorili i prvi dres koji je 100 odsto napravljen od materijala iz okeana. Ali, nećemo stati na ovome. Planiramo da u 2017. napravimo milion pari patika koristeći Parley Ocean plastiku a sve u cilju da u potpunosti eliminišemo nerecikliranu plastiku iz našeg lanca snabdevanja.“, izjavio je Eric Liedtke, član Izvršnog odbora adidas Group odgovoran za globalne brendove.

marselo-real-madrid-1

 

adidasov cilj za 2017. godinu zapravo znači da će najmanje 11 miliona flaša prikupljenih iz priobalnih oblasti biti reciklirano i ponovo upotrebljeno u izradi sportske obuće. Ovaj plan samo je deo težnji brenda da poveća upotrebu održivih materijala i stvori novi eko-inovacioni standard u industriji kroz Parley A.I.R. strategiju (avoid – izbegavati, intercept – presretnuti, redesign – redizajnirati) koja nastoji da dugoročno prekine zagađivanje morskom plastikom.

Cyrill Gutsch, osnivač Parley for the Oceans, je ovim povodom rekao: „U ovom trenutku, više nije reč samo o podizanju svesti javnosti, već o preduzimanju akcije i implementaciji strategija koje mogu zauvek da prekinu zagađivanje plastikom. Eko-inovacije su polje sa velikim mogućnostima za primenu. Predstavljanjem Ocean Plastic dresova i UltraBOOST Uncaged adidas x Parley patike, pozivamo svakog potrošača, igrača, tim i fudbalskog fana da daju svoj doprinos Parley A.I.R. strategiji i definišu svoju ulogu u ovom pokretu.“

Parley fudbalski dresovi za Bajern iz Minhena i Real Madrid biće dostupni na sajtu adidas.com/parley i u izabranim radnjama od 4. novembra (Bajern Minhen) i 24. novembra (Real Madrid).

adidas-ultraboost-uncaged-parley-3

UltraBOOST Uncaged Parley patike biće dostupne za kupovinu od sredine novembra. Za više informacija posetite adidas.com/parley.

 

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend