Hrvatski Team Tesla vozi do cilja i Guinessove knjige rekorda

0

Hrvatski Team Tesla, koji sudjeluje na ovogodišnjem reliju Budapest – Bamako, krenuo je u avanturu života, savladao brojne poteškoće i probleme na putu te uspješno prešao Saharu i ušao u Senegal.

Nakon što su 12. siječnja krenuli u najveći amaterski reli, poduzetnik, investitor i zaljubljenik u električne automobile Saša Cvetojević, autor, putopisac, fotograf i urednik IT medija Bug i Mreža Oleg Maštruko te joker-član iz Češke Tomas Konvička, koji čine hrvatski tim nastavlja put prema cilju i plijeni pozornost nevjerojatnim pothvatom – vožnjom u potpuno električnom autu.

Prema našim saznanjima, nijedan električni auto prije nas nije prešao Saharu. Ne tvrdimo da su naši podaci točni niti je to nužno presudno, ali prijavili smo ovaj projekt i Guinessovoj knjizi rekorda, pa ćemo vidjeti rezultate. Imamo fotke, GPS trackove i potpise svjedoka“, rekao je Saša Cvetojević.

Automobilom Tesla Model X, prvim električnim automobilom koji sudjeluje u bilo kojem afričkom reliju trojac entuzijasta i pustolovaca nastavlja put kroz Senegal i Gambiju s očekivanim ciljem u glavnom gradu Gambije, Banjulu, u nedjelju 28. siječnja.

Po meni, jedino što može oboriti našu prijavu je ako je netko jako skroman i tih već to napravio, i to van organizacije nekog relija, dakle potpuno sam i bez agregata, uz beskonačno spora punjenja na štekere, a da to nije nigdje objavio ni u medijima ni na društvenim mrežama. Ako takva osoba ili tim postoje, mi im šaljemo čestitke. Na ovaj put nismo krenuli zbog obaranja rekorda, ali ako i to možemo dodati kao šlag na tortu, zašto ne“, dodaje Oleg Maštruko.

Budapest – Bamako, ponekad skraćeno znan i samo kao Bamako rally, najveći je amaterski reli na svijetu nastao s idejom da se Dakar Rally učini dostupan i „običnim“ ljudima.

Glavni sponzor kampanje Team Tesla je energetska kompanija RWE. RWE Hrvatska u energetskom lancu vrijednosti sudjeluje kroz prodaju električne energije (RWE Energija d.o.o.), prodaju plina (RWE Plin d.o.o., Koprivnica Opskrba d.o.o.), distribuciju plina (Koprivnica Plin d.o.o.), zbrinjavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.), kao i kroz razvoj projekata obnovljivih izvora energije u suradnji s HEP-om (Novenerg d.o.o.). Srebrni sponzori su IoT Net, Bosch, Ernst & Young, MAG Commerce, American Express, Croatia Osiguranje, a brončani Algebra, CROZ, Uber, Max Mobile, Bug, Insako, 3T – Tourism, Travel & Tech, Mail Boxes Etc, Pivovara Medvedgrad, Vyoocam i NSoft RiDE.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend