Devetnaesta sezona Otvorenih zabavnih škola fudbala protekla veoma uspešno

0

Humanitarni projekat “Otvorene zabavne škole fudbala” nevladine organizacije CCPA OFFS, koji se u augustu i septembru istovremeno sprovodi u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i delimično Hrvatskoj, ušao je u svoju završnu fazu.

Oko 10 000 dečaka i devojčica iz lokalnih zajednica različitih etničkih struktura, zajedno se bezbrižno igralo ovog leta I, uz pomoć zabavnog fudbala, gradilo prijateljstva u ovim petodnevnim školama.

offs-uefa-06

Ukupno je održano oko pedeset škola zabavnog fudbala u našem region, predvođenih osobljem obučenim za rad sa decom, a ove godine su po prvi put organizovane i prekogranične škole.

U saradnji sa mrežom lidera i trenera na terenu i nacionalnim kancelarijama, implementirane su škole Bratunac – Ljubovija  ( BiH – Srbija) i Novi Grad – Kostajnica – Hrvatska Kostajnica ( BiH – Hrvatska). Prekogranične škole su posebna kategorija škola, u kojima se sastaju i sarađuju najmanje dve lokalne zajednice, koje dolaze iz različitih, susednih zemalja. Pored ispunjavanja osnovnih ciljeva, ovakva škola ima i dodatni cilj – spajanje dece i trenera iz dve države, stvaranje platforme za buduću, međunarodnu sportsku i drugu saradnju i pružanje šanse deci koja nemaju prilike da putuju u drugu zemlju.

offs-uefa-07

Za rad sa decom u zabavnim školama fudbala u Srbiji edukovano je čak 3508 trenera, od kojih je 2788 muškaraca i 718 žena trenerica.

U Srbiji se u ovoj sezoni dosada družilo i igralo oko 1200 mališana u  6 gradova koji su uključili u rad decu iz svojih susednih gradova i sela, a očekuje se najmanje još 800 najmladjih školaraca koji će se uključiti u aktivnosti do kraja septembra i tokom oktobra ove godine. Gradovi u Srbiji u kojima su se održale ili tek treba da se održe naše škole su Osečina – Krupanj, Lajkovac, Pirot – Babušnica, Čoka, Majdanpek-Gornji Milanovac, Bor, Prokuplje-Blace, Aleksinanac, Odžaci, Mali Idjoš.

“OFFS ostaje i dalje organizacija koja se ne takmiči, koja daje i deli svoja znanja i iskustva, a najpre osmeh deci i njihovim roditeljima. Zahvalni smo UEFA-i za još jednu omogućenu  sezonu OFFS-a koja je učinila brojne dečake i devojčice srećnim. Bez njihove dugogodišnje podrške ne bismo dostigli nivo i obim i kvalitet mreže koji danas imamo. Takođe smo jako zahvalni i našim liderima bez čijeg ličnog zalaganja, odgovornosti i uticaja koji imaju u svojim lokalitetima, ovaj projekat ne bio postao deo sjajne sportske tradicije gradova koji su godinama deo našeg programa” – izjavila je koordinatorka projekta Otvorenih zabavnih škola fudbala za Srbiju, Sanja Lučić.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend