Derby pripremio pet tona banana za 29. Beogradski maraton

0

Brend Derby pripremio je pet tona banana za predstojeći 29. Beogradski maraton. Na sam dan manifestacije banane će biti na raspolaganju svim učesnicima, ali i poseticima pre, tokom i nakon trke.

“Za brend Derby je bilo potpuno logično da se uključi i podrži najveći sportski događaj u regionu. Banana je idealna sportska hrana. Osim što vole da je jedu i profesionalni trkači, i rekreativci i deca, banana je neophodna za psihičku i fizičku spremnost koju maraton zahteva. Banana ima nezamenjivu nutritivnu vrednost neophodnu svima, a posebno trkačima u tako zahtevnoj disciplini kao što je maraton” – izjavila je Dragana Jelić ispred brenda Derby i agencije Authentic2go.

Nedavno je Derby sproveo i tesiranje u saradnji sa našim najboljim fudbalerima o uticaju banana na sportsku sposobnost. Rezultati ukazuju da konzumiranje banane tokom dugotrajnih mečeva, ali i između kratkotrajnih trka na velikim takmičenjima može bitno da utiče na sportsku sposobnost. Suština  je da konzumiranje banana pre intenzivnog napora predstavlja efikasnu strategiju za postizanje boljih rezultata.

Brend Derby veliku pažnju posvećuje sportu i edukaciji. Na poslednjem Sajmu sporta predstavljena je knjiga „Sportski kuvar“. Knjiga je izdata u saradnji Udruženjem za medicinu sporta Srbije, Antidoping agencijom Republike Srbije i Centrom za sportsku ishranu i suplementaciju, a sadrži recepte i nutricionističke savete namenje svim sportistima.

DERBY je jedan je od vodećih svetskih brendova, pod čijim imenom se iz Ekvadora distribuiraju najkvalitetnije i najpopularnje banane sorte Cavendish. Derby banane odlikuje strogo kontrolisan kvalitet i najviši standardi u uzgajanju i pakovanju, a nedeljni transport u najsavremenijim specijalizovanim brodovima, obezbeđuje da banane do potrošača stignu sveže, ukusne i bogate vitaminima.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend