Sport Srbija

Danas u Beogradu i zvanično otvoren kamp “Košarka bez granica”

NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije zvanično su pred velikim brojem kampera i gostiju iz celog sveta u dvorani “Žarkovo” danas otvorili kamp “Košarka bez granica”, i pokazali da je Beograd prava košarkaška prestonica Evrope.

BWB – Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo.
Beograd, 13.08.2018.
foto: MN press

Na svečanoj ceremoniji predstavljeni su aktivni NBA i WNBA igrači, kao i legende ovog sporta Boban Marjanović (L.A. Clippers, Srbija), Nikola Jokića (Denver Nuggets, Srbija),  Nikola Vučević (Orlando Magic, Crna Gora), Frenk Kaminski (Charlotte Hornets, SAD/Srbija), Predrag Stojaković (asistent generalnog menadžera Sakramento Kingsa), Žarko Paspalj, Žarko Čabarkapa, Predrag Drobnjak, Vladimir Radmanović, Bruno Šundov, Dalibor Bagarić, Radoslav Nesterović, Ana Dabović, Sonja Petrović, i mnogi drugi.

BWB – Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo.
Beograd, 13.08.2018.
foto: MN press

– Ovaj kamp je dostigao jedan neverovatan nivo i jako mi je drago da smo danas ovde u Beogradu.   Kao jako mlad maštao sam o NBA, verovatno kao i većina polaznika kampa danas,  uvek sam iščekivao All Star utakmice i sanjao sam da jednog dana učestvujem u tome.  U Srbiji i regionu imamo dosta mladih igrača sa velikim potencijalom i jako je bitno da upravo mlađi dobiju prostora kako bi se gradile nove generacije koje će nositi našu košarkašku reprezentaciju. Možda mladi igrači imaju malo drugačiju perspektivu od nas starijih, ali su nam vrednosti i ciljevi isti. Pogledajte samo naše momke u NBA, Jokić je jedan od najboljih mladih igrača, Nemanja i Bogdan su isto tu i od njih se takođe mnogo očekuje. Verujem u naše momke i u našu reprezentaciju  – rekao je Predrag Stojaković.

Posebnu pažnju izazvao je i dolazak čuvenog trenera Grega Popovića, koji vodi tim San Antonio Sparsa.

– Uvek uživam ovde, u društvu prijatelja, sinoć sam bio sa Dudom Ivkovićem, tu je naravno i Žarko Paspalj. Kampovi poput ovog su sjajna prilika da se okupe mnogi bivši igrači, treneri, da pomognu i vrate nešto zajednici i siguran sam da će mladi momci i devojke uživati – rekao je Popović.

BWB – Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo.
Beograd, 13.08.2018.
foto: MN press

Nije bilo lako dostići svoje mesto u NBA, mnogo rada i odricanja dolazi sa karijerom profesionalnog košarkaša. Na putu ka zvezdama saveti uspešnih igrača veoma su značajni, upravo zato se Nikola Jokić rado odazvao pozivu da učestvuje na BWB i pomogne kamperima svojim savetima.

-Ovaj kamp je sjajna stvar za klince iz Srbije. Odličan način da se momci i devojke takmiče, treniraju i vide ko je bolji. Verovatno će mnogi od njih jednog dana i završiti u NBA. Sećam se sebe kao klinca. Ja im možda i nisam najbolji primer, jer me u njihovim godinama nije toliko zanimala košarka, ali mislim da je odlično što oni danas imaju  priliku da upoznaju neke od najvećih košarkaških zvezda. Upravo zato mi je drago što ovde vidim Bobija, on je moj jako dobar prijatelj već godinama. Što se mene lično tiče, i karijere u NBA, kada se osvrnem na to šta smo sve prošli prethodne sezone zadovoljan sam. Mi smo spremni kao pojedinci, ali i kao kolektiv. Trudim se da napredujem u svakom segmentu, pa ćemo videti kako će biti – istakao je član Denver Nagetsa.

BWB – Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo.
Beograd, 13.08.2018.
foto: MN press

Kada ste specifični po svojoj visini kao Bobi Marjanović, već imate preduslov da postanete košarkaš, još ako uz to imate talenat i veoma ste uporni, profesionalna karijera ne može da vam izmakne.  To je jedna od poruka koje su svesni i polaznici kampa BWB.

-Izuzetno mi je drago da je ovakav kamp organizovan u Srbiji. Mi smo zemlja puna talenata. Deci će sigurno mnogo značiti da čuju savete svojih omiljenih košarkaša. Sva deca treba da se bave sportom i da prate svoje idole. Svi igrači sa naših prostora su u NBA veoma složni, družimo se čak i kada igramo jedni protiv drugih, to nam pomaže da napredujemo. Nadam se da će se i današnji mladi košarkaši voditi našim primerom – poručio je Bobi.

BWB – Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo.
Beograd, 13.08.2018.
foto: MN press

Kamp BWB Evropa 2018 traje do subote, a preko 60 dečaka i devojčica uzrasta do 17 godina moći će da uči razne košarkaške veštine, da prođe kroz brojne seminare, i nauči stvari koje mogu da im koriste u budućim profesionalnim karijerama.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.