Sport Srbija

Color running prvi put u Srbiji!

Atletski klub Running još od svog osnivanja 2012.godine promoviše trčanje kao zdrav, besplatan i interesantan vid rekreacije. Ono što je jako popularno u svetu i privlači veliki broj trkača, ali i one koji se nikada nisu bavili nekim sportom jesu tematske trke.

Povodom toga,  klub Running prvu put organizuje Color Running trku, koja se održava 13. septembra u beogradskom Hajd Park. Ovaj park ima najčistiji vazduh u Beogradu, pa je samim tim i jedan od ciljeva organizatora promovisanje ovog parka kao idealne lokacije za trčanje. Karakteristično za ovakvu vrstu trke je u tome što učesnici počinju trku sa belim majicama, ali je nakon 5 kilometara završavaju u najveselijim bojama. Na svakom kilometru trke učesnike će volonteri ovog kluba zasipati organskim bojama, koje se jednostavno mogu isprati vodom.

https://www.youtube.com/watch?v=GCTFnA7XZJA

Ideja za ovakvu vrstu trke stvorena je još u Indiji na Hindu festival HOLI, koji svake godine slavi početak proleća, a samim tim i sve nove početke.
Do sada se prijavio veliki broj ljudi svih generacija, koje će na trci biti podeljene u dve grupe. Prvu grupu će činiti odrasli, a drugu deca od 6 do 10 godina. Osim zabave, adrenalina i radosti koju ova trka pruža, Savez za rekreaciju i fitness Srbije je kao partner ovogodišnje trke pripremio i nagrade za različite aktivnosti učesnika. Nakon trke, takmičare će opustiti color žurka na kojoj će muziku puštati DJ duo Beatshakers.

Detaljnije informacije možete pogledati na sajtu http://www.running.rs/colorrunning/

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.