Color running prvi put u Srbiji!

0

Atletski klub Running još od svog osnivanja 2012.godine promoviše trčanje kao zdrav, besplatan i interesantan vid rekreacije. Ono što je jako popularno u svetu i privlači veliki broj trkača, ali i one koji se nikada nisu bavili nekim sportom jesu tematske trke.

Povodom toga,  klub Running prvu put organizuje Color Running trku, koja se održava 13. septembra u beogradskom Hajd Park. Ovaj park ima najčistiji vazduh u Beogradu, pa je samim tim i jedan od ciljeva organizatora promovisanje ovog parka kao idealne lokacije za trčanje. Karakteristično za ovakvu vrstu trke je u tome što učesnici počinju trku sa belim majicama, ali je nakon 5 kilometara završavaju u najveselijim bojama. Na svakom kilometru trke učesnike će volonteri ovog kluba zasipati organskim bojama, koje se jednostavno mogu isprati vodom.

Ideja za ovakvu vrstu trke stvorena je još u Indiji na Hindu festival HOLI, koji svake godine slavi početak proleća, a samim tim i sve nove početke.
Do sada se prijavio veliki broj ljudi svih generacija, koje će na trci biti podeljene u dve grupe. Prvu grupu će činiti odrasli, a drugu deca od 6 do 10 godina. Osim zabave, adrenalina i radosti koju ova trka pruža, Savez za rekreaciju i fitness Srbije je kao partner ovogodišnje trke pripremio i nagrade za različite aktivnosti učesnika. Nakon trke, takmičare će opustiti color žurka na kojoj će muziku puštati DJ duo Beatshakers.

Detaljnije informacije možete pogledati na sajtu http://www.running.rs/colorrunning/

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend