Sport Srbija

Brat i sestra pobednici Open Run trke u Beogradu

Veliko interesovanje trkača za  adidas Open Run

Drugu godinu zaredom adidas Open Run okupio je veliki broj pasioniranih trkača. Pobednici otvorene trke su brat i sestra: maratonac Saša Stolić sa ostvarenim vremenom 24:06 i mlada reprezentativka Srbije u atletici, Sonja Stolić koja je 7,700 km dugu stazu pretrčala za 26:39 i bila najbrža u ženskoj konkurenciji. Njih dvoje su osvojili nagradu u vrednosti od 500 evra za kupovinu adidas atletske opreme. Drugoplasirani Anđelko Ristićević i Jagoda Zečević, i trećeplasirani Marko Ranković i Nađa Cerovac ponosno će nositi nove adidas Boost patike.

adidas Open Run, pobednici

Saša Stolić je posle trke izjavio: „Vreme je bilo idealno,  publika na Adi me je bodrila što je dodatni podstrek. Bila je sjajna organizacija trke, tako da se sve uklopilo na  najbolji način“.

Mlada atletičarka reprezentacije Srbije, Sonja Stolić, je zadovoljna rezultatom: „Konkurencija je bila dosta dobra, od početka sam uhvatila jak ritam sa muškom grupom trkača tako da sam se izborila za prvo mesto. Ova trka je bila odlična po svim parametrima.“

adidas Open Run start, 2

Besplatna i otvorena trka za sve, bez obzira na uzrast i kondiciju okupila je oko 2000 trkača. Zbog dimenzija staze to je bio i maksimalan broj učesnika, a već tri dana pre trke podeljeni su svi dostupni startni brojevi! Taj podatak je pokazatelj sve većeg interesovanja za trčanje u Srbiji, koje adidas iz godine u godinu kontinuirano podržava.

brat i sestra na cilju

Zvanične atletske sudije brinule su o regularnosti i ispravnosti trke. Trostruki državni prvak u maratonu, Ivan Miškeljin, predvodio je adidas Running Team, a Milan Bošković i Sara Jovanović su zajedno sa trkačima testirali najbolje trkačke patike – Ultra Boost.

Uz moto #BoostBelgrade, u velikoj otvorenoj trci učestvovali su mnogi trkački klubovi, urbani gradski trkači, brojni stranci, poznate ličnosti i na taj način još jednom potvrdili da je Beograd prepoznat kao metropola na mapi svetskih trka, kakva je adidas Open Run.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.