Društvo Srbija

SBB i Grad Beograd – Zajedno za lepši komšiluk – Počela velika akcija čišćenja

Projektom „Zajedno za lepsi komsiluk“ kompanija SBB prikljucila se velikoj akciji ciscenja Grada Beograda. Tim povodom realizovana je prva akcija ciscenja parka kod zgrade Rudo 2 (Istocna kapija Beograda). U okviru projekta bice organizovano ciscenje pesackih zona, parkova, platoa i povrsina ispred zgrada na kojima se ljudi najcesce okupljaju. Pored cistog i uredjenog zivotnog okruzenja, cilj projekta je i podizanje svesti gradjana da svakodnevnim postupcima mogu da doprinesu ocuvanju zivotne sredine i lepsem komsiluku.

Goran Vasic
Goran Vasic

U prvoj u nizu akcija ciscenja Beograda ucestvovali su Darko Glavas, direktor „Beokoma“, Goran Vasic, direktor SBB-a, kao i top menadzment i brojni zaposleni kompanije.

Za realizaciju projekta kompanija SBB angazovala je mobilni tim koji ce cistiti lokacije u dogovoru sa Gradom. Takodje, bice moguce i onlajn biranje lokacija za ciscenje preko Fejsbuk aplikacije na stranici SBB-a, na osnovu predloga koje je Grad dao na inicijativu gradjana.

Ciscenje - Mobilni Eko tim SBB-a
Ciscenje – Mobilni Eko tim SBB-a

Zajednicka zelja nam je da kroz realizaciju ove akcije zapravo probudimo gradjanski aktivizam i okupimo komsije sa kojima cemo zajedno cistiti. Samo udruzenim snagama mozemo da doprinesemo da svi zajedno zivimo u lepsem i cistijem Beogradu. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i Gradu koji je prepoznao znacaj ovog projekta i prihvatio da budemo partneri u njegovoj realizaciji. “ – istakao je Goran Vasic, direktor SBB-a i dodao: „Kroz kontinuirane akcije ciscenja zelimo da podstaknemo sve nase korisnike da i sami daju doprinos u ocuvanju zivotne sredine.“

„Danasnja akcija ciscenja je deo velike akcije ciscenja Beograda i ujedno 300. lokacija koja se cisti. Cistimo lokacije koje su gradjani prijavili Beokom servisu. SBB je prva kompanija koja se prikljucila ovoj akciji i nadam se da ce i ostale da slede njen primer. Do sada se odazvalo i vise hiljada volontera sto ovu akciju cine najmasovnijom gradskom akcijom.“ – istakao je Darko Glavas, direktor „Beokoma“.

Projekat „Zajedno za lepsi komsiluk“ bice realizovan u periodu od jula do novembrana teritoriji Beograda. Pored ovih akcija, u saradnji sa lokalnim vlastima, bice organizovane i akcije ciscenja u vise od 15 drugih gradova Srbije – od Vrsca,Zrenjanina, Sombora, pa sve do Leskovca, Nisa i Uzica.

Samo cistiji komsiluk je i lepsi komsiluk!

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.