Društvo Srbija

Šarmantni spoj modnog i grafičkog dizajna Irme Ibrić

Često nam se dogodi da, lutajući prostranstvom interneta, klikom za klikom, dolutamo do ponekog Instagram profila čije nas fotografije odvuku u nečiji jedinstven mikrokosmos. Posebna emocija kojom svaka od fotografija zrači natera vas da se vraćate tom profilu kako biste upili barem malo te neobjašnjive magije.

Jedan od takvih instagramskih profila je profil dizajnerke Irme Ibrić i nenog modnog brenda KOHEL. U prigušenim, melanholičnim i urbanim tonovima, Irma priča priču svog KOHEL studija, jednog posebnog crno-belog sveta koji će vam odmah zapasti za oko ako volite minimalizam i grafiku. Odabir ovog estetskog smera u kreiranju odeće za Irmu je razumljiv uzmemo li u obzir to da je diplomirala grafički dizajn i završila prvu godinu mastera na smeru Dizajn novih medija Fakulteta digitalnih umetnosti u Beogradu. U tim je tonovima i obojila svoj brend KOHEL koji osvaja fantastičnim komadima poput lepršavih kimona, velikih i praktičnih torbi kao i izvrsnih midi suknji koje je nemoguće ne zapaziti.

Irma Ibrić u svom radu retko koristi boje, tako da su komadi i modni dodaci s njenim potpisom većinom u paleti bele, crne i sive, a velike torbe išarane su šarama poput platna umetničkog dela što je idealan dodatak za sve individualce koji vole unikatne komade. Dizajnerka ima neobičan pristup brendingu, pa tako na svoje modele lepi personalizovane etikete s imenima osoba kojima su namenjeni. Time zapravo želi da stvori prisnosti i jedinstvenost, a u izradi često koristi i reciklirane materijale. Da vizija i promišljenost u vođenju brenda moraju uroditi uspehom svakako potvrđuje i njen primer. Odmah nakon pokretanja biznisa naišla je na odlične reakcije publike, a KOHEL dizajn možete kupiti u čak 3 concept storea: Bazerdžanu u Sarajevu, One piece concept u Abu Dhabiju i Supermarket store u Beogradu.

Tags

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.