Društvo Srbija

SAMPLE nagrada za promociju liderstva među mladima

Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, dobitnik je prestiže SAMPLE nagrade za promociju liderstva među mladima i unapređenju poslovne klime za razvoj novih lidera, mladih preduzetnika i menadžera koju tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera (SAM).

Prestižna priznanja, SAM dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima, kao i za bolji život svih građana u celini.

Vreme u kom živimo donelo je nove generacije, nove potrebe, drugačiji pristup, pa se menadžeri sve češće susreću sa izazovom kako zadržati talentovane zaposlene i kako privući nove da se priključe timu. To je moguće samo onda kada timom vlada pozitivna atmosfera, kada su zaposleni zadovoljni svojim poslom, svojim mogućnostima da se iskažu, razvijaju i napreduju, vide svrhu posla koji rade i cilj kom, kao tim, stremimo. Dobar menadžer mora da bude katalizator pozitivne energije između članova tima, a koja će delovati kao magnet za mlade i talentovane ljude.“ izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric.

Dragoljub Damljanović, prošlogodišnji dobitnik nagrade za menadžera godine, od početka svog rada u Schneider Electricu posvećen je kreiranju i razvoju novog modela poslovanja koji danas predstavlja stratešku opredeljenost kompanije i ogleda se u poslovanju kroz mrežu partnerskih preduzeća. Prelaskom na regionalnu poziciju u okviru kompanije, Dragoljub isti model podrške preduzetništvu prenosi i na područje Jugoistočne Evrope otvaranjem novih licencnih partnerstava i transferom tehnologija i znanja u Srbiji, Bugarskoj, Albaniji i Hrvatskoj. Ujedno uspešno gradi širok regionalni tim, prevazilazeći geografske granice i koristeći sva digitalna iskustva i alate u cilju efikasnog rada u okviru matrix strukture, čime jača kapacitet kompanije. Sa timovima iz regiona, radi na podizanju bezbednosti proizvodnih objekata i zaposlenih uz pomoć novih rešenja.

Svečanoj večeri povodom dodele godišnjih nagrada prisustvovalo je blizu 400 zvanica iz poslovnog, političkog, diplomatskog, kulturnog i medijskog života. SAM je udruženje koje okuplja preko 450 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90,000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 12 milijardi evra.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.