Društvo Srbija

Sačuvajte dobro raspoloženje i kondiciju u hladnim jeseno-zimskim danima

Sa dolaskom prvih poznih jesenjih dana i najavom najhladnijeg godišnjeg doba ‒ zime, mnogi se zapitaju kojim rekreativnim sportom i fizičkom aktivnošću bi mogli sada da se bave kako bi ostali u kondiciji i zadržali svoj vedar duh.

Prvo na šta pomislimo, naravno, jeste odlazak u teretanu ili dnevno/noćno kupanje u bazenu na zatvoronem. Ali ako ste jedna od onih osoba koje ne vole veliku gužvu, iz raznih razloga, a uživaju u vežbanju sa svojim kućnim ljubimcem, znate da ovo nije idealna prilika za Vas, zar ne? Još da tako ugrejani odmah izađete napolje, eto prehlde začas! A zima je, kao što već svi znamo, plodno tlo za širenje raznoraznih virusa…

Svakako da je najlepše voziti bicikl u šumi ili parku pod zalaskom sunca, brzo hodanje pored obale mora, dok stopalima dodirujete topli pesak, ili pored keja reke/jezera, igrati košarku, fudbal, odbojku ili tenis na dobro poznatom terenu u naselju i tome slično. Međutim, kako je ovogodišnjim toplim danima došao kraj, najbolja alternativa jeste džogiranje! Osim što ćete se dovoljno ugrejati, a posle toga nećete znojavi morati ponovo napolje, već pod tuš, ostati u top formi, stoga evo sjajnog izbora da Vašeg odanog prijatelja povedete u šetnju sa sobom, što će i njemu i Vama puno značiti.

Zato je ovo savršen način da, dok u pauzama ispijate svoj omiljeni bezalkoholni gazirani napitak ‒ kako biste održali dovoljnu količinu energije i tečnosti neophodne za normalno funkcionisanje organizma, u hladnim zimskim danima sačuvate svoje dobro raspoloženje i kondiciju.

#LoveItLiveItTasteIt

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.