Društvo IT&Tehnologija Srbija

Rumunska kompanija Whyttest otvorila predstavništvo u Srbiji

Nakon više od četiri godine rasta na rumunskom tržištu, javila se potreba za širenjem poslovanja na lokalnom, ali i na međunarodnom tržištu. Zbog sličnih kulturoloških odlika Srbije i Rumunije, dostupnosti radne snage u Srbiji i postojeće infrasrukture, kompanija Whyttest odabrala je Srbiju kao prvu zemlju za dalje širenje poslovanja.

„Radujemo se što smo u Srbiji našli perspektivno tržište sa velikim brojem stručnjaka i gde je IT industrija u usponu”, izjavio je Marijus Potirniče, generalni direktor komanije Whyttest. „Od samog početka, naišli smo na veoma dobro pripremljene mlade ljude koji su bili zainteresovani da istraže oblast testiranja softvera i video igara. Imamo slične kulture i lako nam je da se integrišemo kao tim, što je veoma važan faktor u obezbeđivanju kvalitetnih usluga. Sigurni smo da će naša kancelarija u Beogradu ubrzo postati inovator i uzor u IT industriji”, dodao je on.

Zahvaljujući značajnom obimu posla, kancelarija u Beogradu već ima tim od 25 zaposlenih i klijentima nudi specijalizovane usluge testiranja za mobilne platforme, a u budućnosti planira da proširi usluge i na testiranje platformi za konzole. Timu će se uskoro pridružiti i drugi stručnjaci, kako bi sa dodatnim uslugama upotpunili lokalnu ekspertizu.

Kompanija Whyttest trenutno zapošljava tim od 100 eksperata u Bukureštu, koji kompletno pokriva usluge testiranja za kompjuterske, mobilne i konzularne platforme. Kompanija je od 2016. godine povećala broj zaposlenih za 40% i nastoji da u narednim godinama nastavi sa ekspanzijom u regionu, čime odgovara na konstantnu potrebu za kvalitetnim uslugama testiranja.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.