Predavanje akademika Vladete Jerotića u Novom Sadu: “Zašto čovek ubija čoveka i samoga sebe?”

0

Već nekoliko godina unazad, od strane Instituta za Filozofiju i Interdisciplinarne Studije Novi Sad i Srpskog Filozofskog Društva, se organizuje interaktivna nastava dostupna svim građanima. Kao i svake godine i ove godine nastavu će voditi akademik Vladeta Jerotić.

Predavanje će biti organizovano na Spensu 12. novembra, sa početkom u 19.00h. Uvodničar će biti direktor Instituta za Filozofiju i Interdisciplinarne Studije – prof. Milan Popov, sa temom “Osnove Tanatosa i Erosa”. Tema predavanja akademika Vladete Jerotića će biti “Zašto čovek ubija čoveka i samoga sebe?”. Više informacija možete naći Ovde!

Vladeta Jerotić, srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof, rođen je 2. avgusta 1924. godine. Autor je brojnih radova iz oblasti psihoterapije, psihijatrije, religije i filozofije. Svojim delima i predavanjima srpski akademik već decenijama inspiriše, podstiče i poziva ljude na intelektualno i duhovno razviće.

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend