Društvo Srbija

Prvi aromakozmetički standard u svetu predstavljen u Srbiji

Na svečanoj prezentaciji „Aroma Tea“ kuće predstavljen je prvi aromakozmetički standard u Srbiji i svetu, kojim se otvara potpuno nova kategorija proizvoda za negu lica i tela, izdvajajući aromakozmetiku kao posebnu kategoriju u industriji proizvoda za negu lepote. Aromatea žig označavaće da su proizvodi prema ovom standardu izrađeni po strogim pravilima kontrole od isključivo prirodnih sirovina i sastojaka od kojih su eterična, hladno ceđena ulja i hidrolati ključni. Prva aromakozmetička linija koja će se naći u maloprodaji na našem tržištu, a samim tim i u svetu, koja će nositi ovaj žig će biti linija Dragana Vurdelje, našeg uglednog beauty eksperta, pod nazivom DV Cosmetics, koja će svoju premijeru imati na jesen ove godine.

Aroma Tea aromakozmetički standard kvaliteta, ima stroge kriterijume i jasno definiše aromakozmetičke i aromaterapeutski proizvode, kao kozmetiku sa posebnom namenom. Ovaj žig postavlja visok standard u definiciji prirodnih kozmetičkih proizvoda i sirovina. Saradnici kuće „Aroma Tea“ predstavili su na ovoj promociji ATea liniju aromakozmetike i holističke tretmane lica i ruku.

Eterična ulja, hladno ceđena ulja i hidrolati, kao osnovne komponente, čine aromakozmetiku prepoznatljivu, ne samo kao mirisnu komponentu, već se akcenat stavlja na hranljivost i delotvornost pomenutih komponenti, a ne samo osećaj na koži i glatkoću kože.

„Da bi jedan kozmetički proizvod dobio Aromatea žig kvaliteta, potrebno je da primeni niz kontrolisanih postupaka koji su u skladu sa propisima standarda, kako bi sastojak, proizvod ili usluga bili dostupni potrošaču. Standard jasno definiše poreklo i kontrolu proizvodnog procesa prirodnih sastojaka. Korisnici ovog standarda mogu biti proizvođači, vlasnici brenda, distributeri, veleprodaje, maloprodaje i davaoci usluga“, izjavila je Lejla Ljubenković, autor žiga Aromatea.

Kao nastavak svoje karijere duge 20 godina, Dragan Vurdelja, naš ugledni beauty ekspert, sa priznatom internacionalnom karijerom, ovim prilikom je najavio je da će njegova prva kozmetička linija DV Cosmetics, ujedno biti i prva ikada linija izrađena prema ovom standardu.

„Zahvaljujući ogromnoj ekspertizi i bogatoj internacionalnoj karijeri make up artista, moja interesovanja su oduvek išla ka pokretanju kozmetičke linije koja će ponuditi negu lica i tela na potpuno prirodan način bez kompromisa. Eterična ulja kao osnovni sastojak aromakozmetičkih proizvoda su ne samo višestruko korisna za negu lepote, već imaju i blagotvorno dejstvo kako na fizičkom, tako i emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. Izuzetno mi je zadovoljstvo što će baš moja linija prva pojaviti u maloprodaju u Srbiji i svetu sa žigom aromakozmetičkog standarda“ rekao je ovim povodom Dragan Vurdelja, ugledni beauty ekspert.

DV Cosmetics aromakozmetička linija će biti predstavljena u septembru ove godine, a činiće je pet uniseks proizvoda za negu lica kao i jedan namenjen samo muškarcima.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.