Društvo Srbija

Proglašeni pobednici takmičenja ASTRA Talent 2015

Završilo se 5. izdanje međunarodnog umetničkog takmičenja za decu ASTRA Talent. Takmičenje je, pored Srbije, održano u Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj u organizaciji kompanije SES. Više od 4.300 škola pozvano je da učestvuje u takmičenju, a primljeno je više od 1.300 umetničkih radova. Kao deo projekta, kompanija SES ASTRA podržala je humanitarnu, nevladinu organizacijiu i dobitnike Nobelove nagrade za mir „Lekari bez granica“.  

Astra_Talent

Deca uzrasta između 8 i 15 godina trebalo je da kreiraju razglednice kojima će obeležiti 30. godišnjicu od osnivanja kompanije SES ASTRA, prikazujući viđenje mladih umetnika kako će se satelitska komunikacijska tehnologija razvijati u narednih 30 godina. Takmičenje je trajalo od 1. oktobra do 30. novembra 2015. godine.  

Žiri sastavljen od vizualnih umetnika je među prijavama svih registrovanih učesnika odabrao pet najboljih radova, čiji autori mogu očekivati prijem vrednih nagrada. Dodatna četiri umetnička dela, koja je odabrala publika, takođe će biti nagrađena. Pobedničke slike možete pogledati ovde.

„Ponovno smo primili veliki broj slika, uglavnom predivnih umetničkih dela koja pokazuju veštinu i kreativnost njihovih autora”, izjavila je Urszula Marzec, direktor marketing sektora za Srednju i Istočnu Europu. „Ovo ne potvrđuje samo rastući ugled našeg projekta, već takođe znači da smo jako uspešni u prenošenju prave poruke ASTRA talenta: pružanje prilike deci da pomognu drugima”.

„Izuzetno cenimo podrško kompanije SES ASTRA, kao i trud koji mladi umetnici ulažu u njihove radove”, istakao je Pavel Gruber, direktor predstavništva organizacije Lekari bez granica u Češkoj. „Takmičenje nam pomaže da povećamo svest u javnosti o onome šta mi zapravo radimo i kako novac koji donira kompanija SES ASTRA podržava naše projekte širom sveta”.

U kratkom periodu koliko je trajalo takmičenje, veb stranicu posetilo je 43 hiljade jedinstvenih korisnika koji su ukupno pregledali više od 700 hiljada stranica na portalu.

Za više informacija molimo vas posetite www.astratalent.eu

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.