Društvo Crna Gora

Prodaja stana u Novom Sadu iz ugla agenta

novi sad

Dok žurim na teren da pogledam stan koji je novi u ponudi naše agencije za nekretnine, srećem starog druga u blizini škole koju smo zajedno pohađali. Razgovor teče, kada malo razmislim, kao dva robota. 

  • Šta radiš? 
  • Prodajem stan. 
  • Gde? 
  • Novi Sad. 
  • Lokacija? 
  • Predivna ušuškana ulica u blizini centra. Ti? 
  • Radim za sebe, imam malu firmicu. Ajde molim te javi kakav je taj stan, možda ga kupim. U potrazi sam za nekom lepom nekretninom.

Stanovi u Novom Sadu su sve traženiji

Stanovi u Novom Sadu, kao i u svakom većem mestu su sve traženiji. Svi su u potrazi za idealnom nekretninom. Tržište raznoliko starogradnja, novogradnja, kondominijumi, ali jedno je zajedničko svim kupcima, svi žele da za što manje novca dobiju što više.

Teško je kupovati životni prostor sa ograničenim sredstvima. Posebno je teško ljudima koji su ranije živeli u kući i osetili komfor i luksuz da možete da čuvate prvu lutku, cipelicu, knjigu, svesku, slikovnicu i tako redom dođete do skladišta. A sada se treba sa svim uspomenama useliti u stan, a u njemu nema dovoljno mesta ni frižider da stane u kuhinju već, ako ste imali sreće, pa postoji neka ostavica, a vi ga nekako ubacite unutra. 

Odlična lokacija stana

I dok stižem na adresu stana koji će za koji sat obogatiti ponudu naše agencije za nekretnine za koju sa sigurnošću mogu reći da je najbolja u Novom Sadu, mogu samo da konstatujem da je lokacija jedna od najboljih u gradu. Ulica mirna, tiha sa prelepim drvoredom koga se sećam iz vremena kada sam bio dete. 

Zgrada niska, trospratna, ušuškana sa svojim dvorištem. Sve čisto, uredno, okrečeno, hodnici puni cveća, poštanski sandučići poređani kao vojni, a na svakom stanu jasno ispisano prezime porodice koja tu živi. Uopšte nemam osećaj da sam u stambenoj zgradi. Izgleda da sam imao sreće. Stanovi u ovakvim zgradama su veoma retko u ponudi.

Stan na drugom spratu zgrade

Stan koji se prodaje nalazi se na drugom od tri sprata stambene zgrade sa ukupno šest stanova. Zamislite broj porodica u nekom soliteru i život šest porodica u ovoj zgradi. I naravno, ovo je od useljenja zgrade prvi stan koji se prodaje. Verovatno veoma teška odluka za vlasnika, ali je prelomio i hoće da ga proda. 

Sve porodice žive zajednički porodični život i to je razlog zašto je zgrada ovako očuvana. Svi se druže, sada već nekoliko generacija, mnogi su se i okumili, ali se niko nikada nije trajno odselio. Svaki stan ima garažu i podrum. Da, garažu, ne parking mesto, a parking mesta ispred su za prijatelje i rodbinu kada dolaze u posetu. Na trenutak sam pomislio da je neverovatno da se ova zgrada nalazi u blizini centra Novog Sada. Ja sam srećni agent za nekretnine. Dobiti ovakav stan da ga prodaš je ravno glavnoj nagradi u igrama na sreću.

Plan stana koji se prodaje

A stan, prava poslastica. Dve prostrane sobe po 16 kvadrata, hodnik iz kog se ulazi u sve prostorije, trpezarija sa kuhinjom, ostava, terasa, kupatilo. Skockan za uživanje. Naravno, dvostrano orjentisan, sedmadeset i nešto kvadrata. I sve prostorije u stanu normalne veličine. 

Kako se samo nekada razmišljalo o kvalitetnom stanovanju. A danas sa rastom kvadrature samo raste dnevni boravak. I tako u novim zgradama od 45 do 70 kvadrata jedna spavaća soba i jedna dnevna samo se povećava njihova površina. Kupite stan, a u stanu par vrata, ulazna, na kupatilu, od spavaće sobe i od terase. U ovom stanu ne možete stolariju da pobrojite. Svaka prostorija, uključujući i ostavu ima svoja vrata. Privatnost zagarantovana. A kada deca odmaraju, igraju ili uče ne moraju da slušaju razgovor ili zvuke iz kuhinje.

Koliko košta kvadrat stana u Novom Sadu?

Jesam agent za nekretnine, ali moram vam napisati da sam na mukama. Koliko je kvadrat ovog stana? Ovo nije obična nekretnina. Ovo je zgoditak. Pa onda i cena mora biti drugačija. Srećnik koji se useli u ovu lepoticu od zgrade verovatno će imati i ko će decu da mu pričuva i ko će nešto slatko u tanjiriću prekrivenom salvetom da donese. 

I još podrum i garaža u koju može da se smesti i deo onih uspomena ako ih ponesu iz kuće, pa blizu vrtić i škola, park u okviru zgrade koji koriste samo stanari, a i parkić za decu malo niz ulicu. I gradski prevoz na nekoliko minuta od zgrade,a do centra pešaka, čak i ako ste u visokim potpeticama nije daleko.

Prodao sam stan u Novom Sadu pre nego što sam ga oglasio

Presrećan vraćam se u kancelariju i razmišljam da je prava sreća što radim u najboljoj agenciji za nekretnine u Novom Sadu. Jesam ja iskusan i dobar agent, ali ovaku nekretninu nikada ne bih video da nisam deo ovog tima. Nikada vlasnici ovako dobrih nekretnina, a verujte mi znaju oni dobro da je ovo pravi zgoditak, neće poveriti prodaju nekom ko nije vrhunski u svom poslu, poput moje agencije. 

Ne radi se tu samo o novcu koji će dobiti od prodaje, već se radi i o sigurnosti, brzini, papirologiji, a i o klijentima koji sa druge strane kupujući hoće da sarađuju sa najboljim agencijama osiguravajući svoju kupovinu.

I onda se setih svog druga. Kome ću ponuditi ovakvu lepoticu od stana nego nekom koga dobro poznajem. I tako, prodao sam stan, a da nisam ni stigao da ga oglasim.

 

About the author

Velibor Živkov

Velibor Živkov je lifestyle kolumnista za Adria Daily Magazin, Lips And Heels i Wannabe magazin. Po struci industrijski dizajner odeće ali se bavi istraživanjem online kontenta i modnog marketinga. U slobodno vreme se bavi dizajnom keramike, fitnesom i negom brade u stilu pravog milenijalca. Pratite ga na Instagramu za više modnih ideja i svakodnevnih inspiracija.

2 Comments

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.