Društvo Srbija

Princeza Katarina uručila radnu stanicu za mamograf Kliničkom centru Niša

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina svečano je danas isporučila donaciju vrednosti od 57.500 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš. „Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa „Stavros Niarhos” fondacijom iz Njujorka.

Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niša isporučili mobilni mamograf vredan više od pola miliona eura, kojim je pregledano više od sto hiljada žena u našoj zemlji, i ultrazvučni aparat, odnosno dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu, uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda.

Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Moja fondacija i ja ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije”, rekla je nj. k. v. princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niša zahvalio se ovom prilikom nj. k. v. princezi Katarini na donaciji ovako važnog medicinskog aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

„Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke i često donira opremu koju lekari koriste u dijagnostici i lečenju ove ozbiljne bolesti. Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, „Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih dogadjaja je jubilarna deseta „Konferencija srpske medicinske dijaspore” koja je nedavno održana u Beogradu.

(Fotografija: Nj. k. v. princeza Katarina i prof. dr Zoran Radovanović, Niš, 2019; © Kraljevski dvor)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.