Društvo Srbija

Princeza Katarina uručila donaciju Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina svečano je danas isporučila donaciju u vrednosti od 15.000 dolara Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. „Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa „Stavros Niarhos” fondacijom iz Njujorka.

Donacija se sastoji od osam infuzionih pumpi koje lekari koriste za precizno doziranje lekova i tečnosti kod najteže obolelih pacijenata.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina u nekoliko zdravstvenih centara u Srbiji isporučili medicinsku opremu vrednosti veće od milion dolara. Samo ove nedelje, pored donacije u Novom Sadu, isporučićemo pomoć i Kliničkom centru u Nišu i Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu – ukupne vrednosti od oko stotinu hiljada dolara.

Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Moja fondacija i ja ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije”, rekla je nj. k. v. princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici zahvalio je nj. k. v. princezi Katarini na ovoj donaciji i izrazio je želju za nastavkom uspešne saradnje sa njenom fondacijom.

Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, „Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih događaja je jubilarna deseta „Konferencija srpske medicinske dijaspore” koja je nedavno održana u Beogradu. Sledeća Konferencija srpske medicinske dijaspore” biće održana od 18. do 20. juna 2020. u Beogradu.

(Fotografija: Nj. k. v. princeza Katarina i prof. dr Zoran Radovanović sa medicinskom sestrom i pacijentima, Sremska Kamenica, 2019; © Kraljevski dvor)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.