Društvo Srbija

Prijavite se na Prajmer – besplatno naučite kako da razvijate svoj biznis!

InnoEnergy, inovacioni pokretač za održivu energiju širom Evrope u saradnji sa Startitom iz Beograda poziva sve startape u ranoj fazi da se do 18.novembra prijave na drugo izdanje Prajmer pre-akceleratorskog programa. Cilj je da u okviru besplatnih radionica inovatori iz Srbije izgrade svoje preduzetničke veštine i da pripreme svoje firme za ulazak u akceleratorske i investicione programe. Timovi će imati priliku da razgovaraju i uče od mentora i predavača koji su uspešni preduzetnici i stručnjaci iz datih oblasti.

Ovaj četvoronedeljni program se sastoji od 40 sati teorijskih i praktičnih radionica vođenih od strane profesionalnih mentora. Teme će varirati od prava i zaštite intelektualne svojine, do obuke za proces pitch-ovanja ideja, korišćenja agile metodologije i drugih. Preduzetnici će učiti kako da izaberu ili adaptiraju poslovni model, kako da prikupljaju sredstva, i kako da kreiraju marketinšku i prodajnu strategiju. Program, takođe, uključuje i treninge komunikacionih veština, liderskih sposobnosti i upravljanja timovima, u skladu sa potrebama startapa.

“Iako dosta startapa sa sjajnim proizvodima aplicira na naše akceleratorske programe, primetili smo da im često nedostaju jako bitne poslovne veštine, koje su neophodne za uspeh na tržištu. Prajmer smo osnovali kako bi popunili tu prazninu u znanju, i da bismo povećali preduzetnički potencijal u regionu”, izjavio je Christo Balinow, direktor kompanije InnoEnergy za poslovni razvoj regiona Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Severne Amerike.

Prijave su otvorene do 18. novembra, posle čega će startapi biti obavešteni o selekciji, a sam program počinje 27. novembra. Predavanja će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 17h u Startit Centru Beograd. Bar jedan član tima je obavezan da prisustvuje svim predavanjima i radionicama.

Program je namenjen cleantech startapima koji se bave oblastima kao što su:  obnovljivi izvori energije, skladištenje električne energije, smart cities, mobility, energetska efikasnost, pametne električne mreže) i slične

Najbolji timovi će imati priliku za dalji prodor na evropsko tržište putem programa InnoEnergy mreže.

Više informacija na sledećem linku:

https://startit.rs/jesenje-izdanje-innoenergy-primera-cleantech-startapi-u-ranoj-fazi/

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.