Društvo Srbija

Predstavljeni rezultati projekta “Škola budućnosti” u Aleksinačkom Rudniku

Povodom dana osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, sa Aleksinačkog Rudnika koji je danas obeležen u ovoj školi, predstavljeni su rezultati projekta „Škola budućnosti“ koji je u ovoj obrazovnoj ustanovi implementiran tokom školske 2014/2015 godine. Projekat je uveden na inicijativu kompanije Microsoft, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Predstavljanju rezultata projekta prisustvovali su predstavnici kompanije Microsoft, koji su se u razgovorima sa rukovodstvom škole, nastavnicima, ali i samim učenicima uverili u odlične rezultate koje je „Škola budućnosti“ ostvarila.

Fotografija 1

Projekat je koncipiran sa ciljem da se ispita model nastave „1 učenik – 1 računar“ u osnovnom obrazovanju. Od nastavnika se očekivalo da tokom projekta razvijaju nastavne aktivnosti podržane tehnologijom kako bi se ona na što bolji način integrisala u svakodnevnu nastavnu praksu, kako u školi tako i tokom rada učenika kod kuće. Škola je na početku projekta opremljena odabranom savremenom opremom u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koju je obezbedila kompanija Microsoft, a organizovana je i stručna obuka u cilju jačanja kapaciteta nastavnika koji su bili uključeni u projekat.

Fotografija 4

„Drago nam je da smo danas imali prilike da se uverimo u prve rezultate projekta „Škola budućnosti“ koji nedvosmisleno pokazuju da uvođenje nastavnih aktivnosti koje su podržane tehnologijom dovodi do pozitivnih promena, kako u unapređenju kvaliteta nastave, tako i u izgradnji kapaciteta škole u obrazovnoj i lokalnoj zajednici. Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja u lokalnim zajednicama poput Aleksinačkog Rudnika, budući da obrazovne ustanove imaju ograničene mogućnosti kada je u pitanju pristup savremenim tehnologijama“ – rekao je Slaviša Ilić iz kompanije Microsoft u Srbiji.

Fotografija 3

Projekat „Škola budućnosti“, koncipiran je tako da osim brige o dostupnosti opremi, pokrije što širi spektar oblasti u okviru kojih se kroz različite intervencije i oblike podrške za kraće vreme može doći do pozitivnih promena. Poseban akcenat je stavljen na jačanje kapaciteta zaposlenih koji su u projektu učestvovali, kao i na horizontalno širenje inovacija kroz celu školu.

Оd školske 2015./’16. u projekat su uključeni i učenici III, V, VI, VII и VIII razreda. Veliki broj osvojenih nagrada na brojnim takmičenjima koje su učenici škole „Jovan Jovanović Zmaj“ ostvarili u tekućoj školskoj godini jedan su od dokaza uspešnosti unapređenja nastave koje je ostvareno zahvaljujući „Školi budućnosti“.  

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje