Društvo Srbija

Predstavljena United Group Fondacija „Jezgro“ za podršku porodicama

Nakon visegodisnjeg angazovanja na polju korporativne drustvene odgovornosti, United Group-a osnovala je Fondaciju sa zeljom da se dodatno posveti velikim i znacajnim projektima i tako doprinese pozitivnim promenama u drustvu u kojem posluje.

Na predstavljanju novoosnovane United Group Fondacije istaknuto je da ce na samom pocetku, aktivnosti biti usmerene ka podrsci porodicama i studentima iz ruralnih podrucja.

Sa leva - Jugoslav Cosic, Dragica Pilipovic Cefi i Jovana Lukic
Sa leva – Jugoslav Cosic, Dragica Pilipovic Cefi i Jovana Lukic

„United Group Fondacija predstavlja rezultat rasta i razvoja cele Grupe. Osnovali smo je sa zeljom da konstantno radimo na unapredjenju drustva kreiranjem programa koji su u potpunosti prilagodjeni potrebama zajednice. Svesni smo da se veliki broj porodica u Srbiji suocava sa teskom finansijskom situacijom, ali i pored toga daju sve od sebe da decu izvedu na pravi put i da im omoguce bolju buducnost. Zato ce nase aktivnosti na pocetku poslovanja primarno biti usmerene ka pomoci socijalno ugrozenim porodicama, u okviru programa „Jezgro“, kao i podrsci studentima u njihovom skolovanju“ – izjavila je Dragica Pilipovic Cefi, predsednica Upravnog odbora UG Fondacije i potpredsednica za korporativne poslove United Group-e.

Fondaciju su osnovale kompanije koje su deo United Group-e u Srbiji, sa zeljom da se u narednom periodu drustveno odgovorne aktivnosti prosire i na druge zemlje regiona.

UG Fondacija - logo

„Ponosni smo na pocetak rada Fondacije i cinjenicu da se vec sada u programu „Jezgro“ nalazi 15 porodica sa cak 78. dece, dok ce se do kraja godine taj broj jos povecati. Pored materijalne pomoci, Fondacija ce obezbediti i besplatne usluge SBB/Total TV televizije, interneta i fiksne telefonije. Dodatno, pokrenuli smo i projekat podrske studentima iz ruralnih podrucja, kako bismo im pomogli u toku studiranja“ – istakla je Jovana Lukic, direktorka UG Fondacije i direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji SBB, dodavsi da ce u okviru Fondacije biti nastavljeni i neki od dosadasnjih CSR projekata kompanije SBB.

Porodica Kuzmanovic sa clanovima Upravnog odbora UG Fondacije
Porodica Kuzmanovic sa clanovima Upravnog odbora UG Fondacije

Ostvarenje ambicioznih ciljeva garantuje tim Upravnog odbora Fondacije, koji cine istaknuti strucnjaci iz razlicitih oblasti. Medju njima se nalazi iJugoslav Cosic, direktor programa za Srbiju TV N1. 

„Veliko mi je zadovoljstvo sto mogu da pomognem radu United Group Fondacije kao clan Upravnog odbora. Osnivanjem Fondacije stvorena je mogucnost za znacajnu pomoc ljudima, kojima je svaki dinar, ali i cinjenica da neko misli na njih, od neprocenjivog znacaja.Takodje, napomenuo bih da je od velike vaznosti i uloga medija u promovisanju pozitivnih prica, kako bi motivisali druge kompanije i pojedince da daju doprinos u skladu sa svojim mogucnostima“ – zakljucio je Jugoslav Cosic, clan Upravnog odbora UG Fondacije.

Predstavljanju Fondacije prisustvovala je i desetoclana porodica Kuzmanovic, iz sela Mirosaljci kod Arilja, kao jedan od primaoca pomoci u okviru “Jezgra”. Porodicu cine otac Milija (47), majka Slavica (35) i osmoro dece uzrasta od 3 do 16 godina. Kuzmanovici zive u trosnoj kuci, sa starim namestajem, medjutim to ih ne sprecava da odrzavaju higijenu na zavidnom nivou.

Osnovni izvor prihoda za porodicu je obrada malina tokom sezone, dok otac i majka rade i kao nadnicari na drugim imanjima. Tokom letnjeg raspusta deca neretko pomazu roditeljima u sezonskim poslovima, u skladu sa svojim uzrastom i mogucnostima.

Uprkos teskoj materijalnoj situaciji, svi clanovi porodice su puni optimizma i sanjaju da jednog dana kupe zemlju i zasade svoj malinjak, dok roditelji isticu kako im je obrazovanje dece na prvom mestu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.