Društvo Hrvatska

Predstavljamo: Kolekcija muških majica „Mljet“ by Ilija Stražičić

Majice „Mljet“ su dio kolekcije Milene Ulić, vlasnice nadaleko poznatih brendova De Lena i Donna Dee, a u sklopu projekta „Mljet – moda i ekologija“ osmišljenog za promociju Mljeta u svijetu, te buđenje ekološke svijesti kroz reciklažu u modnoj i tekstilnoj industriji.

majice Mljet 1

Za sve je kriva jedna kava i velika ljubav prema Mljetu, a ovoj dizajnerici je Mljet sve. U želji da mu se oduži za ono što joj je pružio, odlučila mu je odati počast kroz kolekciju, a vjetar u leđa joj je bio Ilija Stražičić, rendžer NP i današnji koautor na kolekciji muških majica “Mljet”. On je aktivno sudjelovao u svakom segmentu razrade koja je prerasla u projekt “Mljet – moda i ekologija”, ne štedeći ni vrijeme ni znanje, vjerujući, jednako kao i Milena da tako poseban otok zaslužuje da mu se zahvale, on kao rođeni Mlječanin i ona kao zaljubljenica.

Evo što kaže sam Ilija: “Sudjelovanjem u ovom projektu osjetio sam potrebu za promoviranjem svog otoka, te sam se radi toga odlučio na dizajn majica kako bih u svijet poslao sliku o savršenoj oazi zelenila i mira. Inspiraciju sam prije svega pronašao u svitanjima koja rađaju nove dane pune nade. Jedno od najljepših takvih svitanja je u Sobri, plavetnilu mora kristalne čistoće i vegetaciji zbog koje Mljet nazivaju zelenom i mističnom oazom, oazom koja svakoga privlači dobrodošlicom i budi potrebu za vraćanjem ili ostankom. Majice su dio kolekcije “Mljet” i kao takve će biti prikazane u svjetskim metropolama na Fashion week-ovima. Sama pomisao na tu vrstu i količinu promidžbe kroz koju će NP i otok Mljet biti predstavljeni svjetskoj javnosti, čini me uistinu sretnim i ponosnim. Kako je cilj kolekcije, osim promocije Mljeta, naglasiti i probuditi svijest o važnosti i zaštiti prirode, kao i reciklaže u modnoj i tekstilnoj industriji, materijal za koji sam se odlučio je pamuk. On je prirodan i pri njegovoj proizvodnji su minimalna zagađenja okoliša. Također, savršeno podupire tjelesne potrebe čovjeka, pruža udobnost, a ne narušava estetsku formu dizajnerskog oblika majica. Printevi na majicama su isto biorazgradivi, naglašavajući još jednom važnost očuvanja netaknute prirode, želeći sačuvati ono što on jest, mistična, zelena oaza – Mljet.”

Svoj osvrt donosi i Milena: “Teško mi je bilo što napisati o Iliji jer ga nemam s čim usporediti, nemam okvire u koje bih ga postavila, nemam način za izmjeriti ga jer okviri koje poznajem, ne poznaju osobu kao što je on. Naprosto je takav, totalno drugačiji od drugih… Netko kome bezuvjetno vjerujete, netko na koga se možete osloniti, s punim povjerenjem ga pustiti u život, otkriti mu sve karte, gledati ga i od njega učiti što znači biti čovjek. Nikada nisam mislila da ću ikome dozvoliti ulazak u svoj svijet… Tamo gdje najveće radosti i slabosti postaju kolekcije, tamo gdje nema štita ni maske, tamo gdje sam ja – ja. I upravo zato je on jedini koga sam ikada i koga ću ikada pustiti u svoj svijet… Nadam se da će te i vi, baš kao i ja biti oduševljeni Ilijinom kolekcijom. Kada se srcem radi, onda nastaju čuda.”

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.