Društvo Srbija

Ponekad jednostavno moraš sam sebi da osunčaš dan

Dakle prolazite kroz jedan od onih dana. Budite se sa tamnim oblakom nad glavom, stiskate ‘snooze’ dugme deseti put, užasavajući se činjenice da zapravo treba da se probudite, ustanete i budete odrastao čovek ceo dan.

Vesti su dobre. Sve je u vašim rukama. Mi smo oni koji bi trebalo da kontrolišemo naša raspoloženja, a ne obratno.

Hajde da vam kažem šta ja radim kad sam u bedaku. Možda vam da neke ideje.

Ja uradim malo joge. Ona otklanja napetost iz tela i uma i odličan je način da umiri osobu i otkloni brige.

Poprskam se sa malo terapeutskih eteričnih ulja. Da li ste znali da su ona jedan od najboljih načina da podignemo raspoloženje? Ona utiču direktno na naš emotivni mozak kroz čulo mirisa odižući teret negativnih emocija i donoseći radost i lakoću u naša srca.

Pozovem drugaricu sa kojom mogu da se smejem i odem u neko lepo okruženje gde možemo da sedimo satima pijuckajući Pepsi i pričajući gluposti. Do trenutka kada dodje vreme za povratak kući idem lakša i srećnija.

Izvedem pse u dugu šetnju. To mi daje priliku da budem okružena prirodom, da pokrenem malo krv brzim hodom i udahnem malo svežeg vazduha. Takođe imam najbolje društvo ikad za to. One su uvek u dobrom raspoloženju i odlični su slušaoci. Nikad se ne raspravljaju sa mnom. 🙂

Source: Shutterstock

Odem na masažu. Prepustim se iskusnim rukama dobrog terapeuta, i dok se moje telo opušta, dozvoljavam da moje brige polako nestanu.

Napravim kupku. Legnem u kadu, okružim se svećama i nežnom muzikom u pozadini. Ovo će svakako učiniti da se osećate lakše i opuštenije.

Počastim se obrokom u jednom od mojih omiljenih restorana. Ništa ne pokreće oksitocin kao ukusna hrana posle koje usledi ledeni Pepsi.

Sada kada ste pročitali ovo, sigurna sam da ćete dobiti i neke svoje ideje. Ispratite ih. Promenite to raspoloženje. Izaberite da budete srećni. Preokrenite dan. Uživajte u životu.

#LiveitLoveitTasteit

Autor: Lidija.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.