Društvo Srbija

Podrška Udruženjima koja brinu o deci

U novembru mesecu, kada se obeležava i Svetski dan deteta, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno Udruženjima koja brinu o deci: „Svratište“, Grupa za decu i mlade „Indigo“, Romsko srpsko prijateljstvo „Stablo“, Centar za razvoj potencijala dece i mladih „Play“ i Edukativni centar roma „ECR“. Dodatno u nedelji od 20. do 27. novembra McDonald’s će od svakog prodatog Happy Meal-a izdvojiti po 10 dinara i takođe ih donirati ovim Udruženjima.

McDonald’s od dolaska na srpsko tržište kroz različite aktivnosti pomaže zajednicu u kojoj posluje i one kojima je pomoć najpotrebnija, a najčešće su to deca. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana i McDonald’s kroz izdvajanje sredstava od prodatih Happy Meal obroka.

U godini kada slavimo veliki jubilej, 30 godina rada u Srbiji, odlučili smo da podržimo što više Udruženja koja svakodnevno brinu o deci. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica i od prodatih Happy Meal obroka, deca dobiju bolje uslove za svakodnevne aktivnosti koje se sprovode u okviru ovih Udruženja.“ – izjavila Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

Kompanija McDonald’s će, kao inicijator akcije, obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.