Društvo Srbija

Pivska oaza u znaku reciklaže

Pivska oaza u Novom Sadu, APA Beer Garden, bila je tokom prethodnog vikenda u znaku reciklaže. U okviru tradicionalne kampanje Apatinske pivare „Reciklirajte i vi“, svi posetioci Štranda su od 18 časova imali priliku da se oprobaju u zanimljivim disciplinama – „reciklažnom triatlonu“ i „reciklažnom kuglanju“.

Prva disciplina „reciklažni triatlon“, podrazumevala je vožnju recikla i presovanje limenki, „šutiranje“ na koš ispresovanih limenki i na kraju njihovo skupljanje i nošenje do kante trčećim korakom. Taj jedinstveni triatlon izazvao je veliko interesovanje posetilaca, kao i „reciklažno kuglanje“ jer su limenke bile u ulozi kegli, koje je trebalo oboriti pomoću reciklirane limenke. Najbolji takmičari u obe discipline osvojili su simbolične nagrade.

Svi koji su želeli mogli su da se oprobaju i u takmičenju tokom kojeg su imali priliku da voze recikl i tako ispresuju limenke i pripreme ih za reciklažu. Tokom trajanja APA Beer Gardena, pored štandova Apatinske pivare postavljene su i ručne prese za reciklažu. Nakon Novog Sada, sve „reciklažne discipline“ biće realizovane i na Beer Gardenu u Kragujevcu i Beogradu.

Kampanja Apatinske pivare „Reciklirajte i vi“ realizuje se od 2008. godine sa ciljem podizanja svesti o značaju reciklaže organizovanjem brojnih zanimljivih i edukativnih aktivacija.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.