Društvo IT&Tehnologija Srbija

Otvorene prijave za petu Rails Girls radionicu u Beogradu

Kako interesovanje za učešće u Rails Girls Beograd radionicama ne jenjava, nastavalja se širenje ove male zajednice koja je počela sa svojim aktivnostima 2013. godine. Od tada održano su četiri radionice, po dve godišnje, kroz koje je prošlo preko 100 učesnica i ljudi zainteresovanih da nauče Ruby on Rails i/ili podele svoje znanje. Pored ovoga, organizovano je i nekoliko follow up-ova, a ono što je još važnije je da su se neke od učesnica vratile kao mentorke.

Rails Girls Beograd će se ovoga puta okupiti u novootvorenom Startit centru, mestu upravo namenjenom jačanju domaće IT zajednice, i to 12. i 13. decembra. Zahvaljujući Toschas Labs-u koji će se ove godine pridružiti i kao deo mentorskog tima, učesnice će imati priliku da prisustvuju besplatnoj dvodnevnoj radionici na kojoj će savladavati osnovna znanja o korišćenju Ruby on Rails-a.

promt

Buduće polaznice ne moraju da imaju prethodno znanje ili iskustvo kako bi učestvovale u radionici, a mogu se se prijaviti do 5. decembra OVDE ili putem sajta organizatora, gde će pronaći i ostale informacije u vezi sa narednim događajem.

Rails Girls Beograd deluju kao deo globalne Rails Girls zajednice koja širom sveta okuplja devojke i žene sa ciljem da im približe informacione tehnologije kroz dvodnevnu radionicu o web programiranju koristeći Ruby on Rails.
Pored upoznavanja sa ovom oblasti, ovo je prilika i za one koje su već u IT vodama da se susretnu sa novim programskim jezikom, koji danas postaje sve traženiji.

Ovakav pristup radu, uz konstantnu mentorsku pomoć pruža mogućnost za otkrivanje novih interesovanja i dobru osnovu za kasniji samostalni rad. Samim tim uče se prvi koraci u web programiranju i otkrivaju načini za realizovanje sopstvenih ideja kroz pravljenje bloga, sajta, web aplikacije koristeći Ruby programski jezik.

rgb

Pored radionica, Rails Girls Beograd su nedavno organizovale i Ada Lovelace dan, posvećen pionirki programiranja gde su imale priliku da govore žene koje su postigle izvanredne rezultate na domaćem polju nauke i IT-a. Cilj je da i u buduće bude još više ovakvih programa koji bi podsticali žene na aktivnije učešće u IT sektoru.

Više informacija o narednoj radionici zakazanoj za decembar možete naći na sajtu organizatora ili na njihovoj Fejsbuk stranici.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.