Društvo Crna Gora Hrvatska Srbija

Otvorene prijave za „Hakuj turizam“ hakaton u organizaciji Logate i Digitalizuj.me

Softverska kompanija „Logate“ i NVO „Digitalizuj.me“ najavili su jubilarni peti Hakaton, koji će se održati od 26. do 28. maja na lokaciji Almara Beach Club u Tivtu, u Crnoj Gori. U pitanju je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima koji temu kreiranja aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja. Obezbijeđeni su smještaj, hrana, struja i internet za sve učesnike.

Tematika ovogodišnjeg hakatona je turizam, shodno lokaciji tj. gradu u kojem će se i održati. Odatle naziv ovogodišnjeg Hakatona „Hakuj turizam“. To znači da već sada učesnici mogu razmišljati o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rešenja. Kako bi svi bili ravnopravni, konkretne detalje, odnosno materijale koje će biti potrebno integrisati u rešenja i koji će služiti kao inspiracija, takmičari dobijaju prvog dana Hakatona od strane organizatora. Osam planiranih timova (od dvoje do četvoro ljudi po timu), moći će da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i da naprave nešto što može pomoći promociji turizma u Crnoj Gori.

Iako su dosadašnji Hakatoni trajali 24 sata, ovog puta su organizatori produžili trajanje na tri dana, sa željom da dobiju što kvalitetnija rešenja, koja su dostojna „Spark.me“ konferencije i Startap takmičenja tokom same konferencije. Ulog je veliki: potencijalno učešće pobednika Hakatona na konferenciji TechCrunch Disrupt u San Francisku (18-20. septembra 2017), u slučaju da ta ideja pobedi na Spark.me Startap takmičenju.

Rok za prijavu je 15. maj 2017, a najbolji tim očekuje nagrada od 3000€ koju je obezbijedila Societe General Montenegro banka, kao i mogućnost da se rješenje pojavi na Startap takmičenju na Spark.me konferenciji zahvaljujući kompaniji doMEn. Partneri petog Hakatona su Almara Beach Club, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, SagaCG i Poslovna inteligencija.

Više informacija možete pronaći na: www.hakaton.me.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.