Društvo Srbija

Otvorena Rosa škola roditeljstva u Ubu

U Domu zdravlja u Ubu otvorena je Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji u ovom gradu prvi put imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja. U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama. Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati  kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.

U 2016. godini uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije otvara se 5 prvih škola roditeljstva. Škole roditeljstva otvorene su u renoviranim prostorijama i kompletno su opremljene prema najvišim standardima.

Rosa škola roditeljstva 6

„Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno što danas sa Rosa vodom otvaramo Školu roditeljstva u Ubu i što osnažujemo postojeću mrežu škola. Od sada će i preko 220 beba i njihovih roditelja u Ubu imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva. Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju“ , izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.

Lekari i medicinsko osoblje koje će voditi Rosa škole roditeljstva u domovima zdravlja širom Srbije prošli su akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom maja 2016. godine, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

„Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno- porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao. Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja, zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno 20 škola“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Rosa vode.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.