Otvorena izložba „Živimo život“ – Udruženje pacijenata obolelih od raka prostate

0

Izložba „ŽIVIMO ŽIVOT!“, autorke Marine Lukić, koja se sastoji od fotografija članova Udruženja pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, njihovih članova porodice i prijatelja otvorena je u UK Parobrod u četvrtak 21. jula i trajaće do ponedeljka 25. jula.

Bojan Peric
„Želim da budem deda svom unuku“, „Izlečimo mog muža“, „Verujem u lečenje“ samo su neke od poruka kojima autorka i članovi Udruženja apeluju i skreću pažnju javnosti na probleme sa kojima se oboleli od raka prostate suočavaju. Radi se o potrebi da se novi lekovi koji odlažu progresiju bolesti i poboljšavaju kvalitet života pacijenata sa najtežim, metastatskim oblikom karcinoma prostate – učine dostupnim svima kojima su potrebni.

Jagodinka Tomic
„Mislim da je važno da podržimo ovakve borbe, da svako na svoj način da svoj doprinos nečemu što smatra da je važno. Smatram da borba članova Udruženja pacijenata obolelih od raka prostate zavređuje pažnju javnosti, a odlučila sam da se lično angažujem i iniciram ovu izložbu jer sam na neki način i lično dodirnuta njihovom pričom.“ – rekla je Marina Lukić, fotografkinja i autorka izložbe „ŽIVIMO ŽIVOT!“.

Radoslav Milenkovic
„Neizmerno nam znači svaka podrška i od sveg srca se, u ime Udruženja, zahvaljujem Marini koja je došla kod nas sa idejom i predlogom koji nas je oduševio. I ne samo njoj već i drugima koji su ovu akciju podržali – Srđanu, Slobodanu, Bojanu, drugom Bojanu, Milošu, Vojislavu i Igoru“ – rekao je Dušan Baković iz Udruženja pacijenata obolelih od raka prostate i dodao: „Naše Udruženje je mlado, ali sa jasnim ciljevima od čega je prvi i osnovni da novu terapiju koja odlaže progresiju bolesti i poboljšava kvalitet života nas kao pacijenata učinimo dostupnom svima kojima je potrebna. U ovom trenutku ovi novi lekovi koštaju od 3.000 do 4.000 evra mesečno, što zaista retko ko od nas može da izdvoji.“

Slobodan Mojsin

Prema poslednjim zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” broj umrlih od karcinoma prostate u Srbiji je 760 na godišnjem nivou, dok je broj novoobolelih između 2300 i 2400 pacijenata godišnje. Od tog broja, svake godine se kod oko 120 pacijenata razvije metastatski karcinom prostate.

Udruženje pacijenata obolelih od raka prostate posebnu zahvalnost želi da izrazi fotografkinji Marini Lukić koja je prepoznala značaj naše borbe i inicirala izložbu. Takođe, od srca se zahvaljujemo:

Srđanu Ivanoviću, glumcu
Radoslavu Milenkoviću, glumcu
Slobodanu Stefanoviću, glumcu
Bojanu Periću, glumcu
Bojanu Ivkoviću, muzičaru, perkusionisti, glumcu, voditelju
Milošu Maksimoviću, voditelju
Vojislavu Radovanoviću, slikaru
Igoru Blaževiću, Inspektoru Blaži, muzičaru

Na tome što su bezrezervno podržali izložbu, slikali se zajedno sa nama i time dali svoj neprocenjivi doprinos.

O autorki Marini Lukić

Marina Lukić rođena je u Beogradu, 22. avgusta 1980. godine. Diplomirala je na Fakultetu za internacionalni biznis i menadžment, međutim ubrzo je shvatila da je fotografija njen poziv. Fotografisanjem je profesionalno počela da se bavi 2007. godine, a godinu dana nakon toga počela je da radi kao fotograf u magazinu „Gloria“ u kojem je 2011. postala urednik fotografije. Najvećim uspehom u životu smatra činjenicu da se bavi poslom koji voli i u kojem svakodnevno uživa. Kako sama kaže, fotografija je njena priča.

Zoran Gugleta

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend