Društvo Srbija

Otvoren konkurs za „Bunt rok festival“

Konkurs za drugo televizijsko takmičenje neafirmisanih bendova i autora „Bunt rok festival“ otvoren je danas na konferenciji za medije u galeriji Radio televizije Srbije.

Učesnici konferencije bili su urednik muzičkog programa Dragan Ilić, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Olivera Kovačević, kao i prošlogodišnji učesnici takmičenja – pobednica Sandra Grubić, drugoplasirani Goran Čamdžija i Aleksandar Pejičić, dobitnik treće nagrade.

12637178_1084680581598977_1224261604_o

Do ideje pokretanja ovog festivala došla je Branka Glavonjić, urednica emisije „Bunt“, koja se emituje na drugom programu RTS-a. Na ovaj način je veliki broj mladih autora dobilo medijski prostor da predstavi svoj rad, ukoliko za to nema šansu. „Naši urednici prepoznaju potencijal u tim mladim ljudima, koji su željni da se iskažu kroz muziku i RTS je jedina televizija sa nacionalnom frekvencijom koja ima prostor za rokenrol, i na prvom,i na drugom programu. Takođe,oni koji nisu pogledali emisije vezane za rokenrol,mogu ih pogledati na našem jutjub kanalu. One su ujedno i najposećenije od svih naših emisija“, tvrdi glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Olivera Kovačević.

12695091_1084680584932310_144297407_o

„Bunt rok festival“ je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera koji za cilj ima očuvanje domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Učesnicima prošlogodišnjeg takmičenja očekivanja su ispunjena, čak i prevaziđena. „Mi smo potpuno naivno ušli u celu priču. Pre toga smo nastupali na drugim takmičenjima-bili smo i na Demo mastersu,pa se on ujedinio sa Buntom, pa smo tako rešili i na to da se prijavimo. Kad smo pored 200 bendova došli do polufinala, bili smo iznenađeni. Međutim, kada je došao odlučujući, finalni dan, osetila se tenzija koja do tada nije postojala i složili smo se u jednom- kada smo već dotle došli, bilo bi lepo i da pobedimo“, kaže pobednica prošlogodišnjeg takmičenja, Sandra Grubić. „Pobeda na festivalu nam je otvorila mnoga vrata. Stekli smo brojna poznanstva, dobili pozive za svirke, a upoznali organizatore i veliki broj bendova. To je i najvažnije od svega, jer bendovi sami sebi prave scenu danas, povezivajući se sa drugima“.

12660358_1084680848265617_700644343_n

Prijave se zatvaraju za mesec dana, zaključno sa 3.martom 2016, nakon čega će stručni žiri izabrati 24 benda koja nastavljaju takmičenje. U osam kvalifikacionih emisija biće izabrano osam bendova, koji će zajedno sa dva benda koja izabere publika učestvovati u finalu.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.