Društvo Srbija

Otvoren festival „Design Week”

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović otvorio je festival „Design Week” koji se održava u okviru novembarskog izdanja Internacionalnog festivala mode i dizajna „Serbia Fashion Week“, u auli Master centra Novosadskog sajma, od 11. do 15. novembra. Festival okuplja strane i domaće učesnike iz različitih oblasti umetnosti sa ciljem da izgradi i poveže globalnu dizajn scenu sa Novim Sadom, kao i da izgradi interkulturalne i poslovne konekcije.

fashion week2

-Mi smo ponosni na činjenicu da Novi Sad, pored toga što je kulturni centar Srbije i regiona, u ovim danima postaje i centar vrhunske mode i dizajna koji se u svetu sve više posmatraju kao aspekt kulturnog stvaralaštva. Sve ovo je bitno za kampanju Novog Sada za dobijanje titule Evropske prestonice kulture, i mi smo u samu aplikaciju uneli „Serbia Fashion Week“ kao značajan događaj koji može doprineti ostvarenju tih nastojanja – rekao je član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i dodao da će Grad Novi Sad i u narednom periodu podržavati ovaj festival koji iz godine u godinu prerasta u veliku turističku atrakciju.

fashion week3

Festival „Design Week” omogućava međunarodnu vidljivost rada umetnika, zbog prisustva brojnih novinara iz zemlje i inostranstva, razmenu ideja, prikaz novih tendencija u oblasti dizajna i prikupljanje novih znanja od strane vrsnih predavača iz celog sveta putem edukativnih seminara, koji su sastavni deo festivala.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje