Društvo Srbija

Osnivač uskratio finasijsku pomoć Narodnoj biblioteci Bor!

Narodna biblioteka Bor objavila je 13. jula 17. konkurs za najbolju kratku priču 2015. godine. Prijave su počele 15. jula do 15. septembra. A onda se desio rijaliti! 

Nakon što sam ispisao svoju kratku priču koja ne prelazi 600 karaktera, takođe ispisah i svoje podatke, ugledah na zvaničnom sajtu biblioteke Bor nešto najtužnije – konkurs je otkazan, a saopštenje je sledeće forme:

Sa žaljenjem obaveštavamo javnost i učesnike 17. Konkursa za najbolju kratku priču u organizaciji Narodne biblioteke Bor da će konkurs u 2015. godini (zvanično otvoren 15. jula 2015. godine) biti prekinut. Iako je program biblioteke za 2015. godinu (sa konkursom kao jednom od programskih aktivnosti) usvojen na sednici lokalnog parlamenta i iako su sredstva za njegovu realizaciju bila predviđena finansijskim planovima biblioteke i opštine Bor, osnivač je odlukom od 18. avgusta 2015. godine uskratio finansijsku pomoć biblioteci. Budući da nismo i ne možemo biti sigurni u pronalaženje drugih mogućih sredstava za realizaciju konkursa do njegovog isteka, iz poštovanja prema učesnicima konkursa i uz veliko izvinjenje zbog neprofesionalnosti u koju smo tuđim odlukama gurnuti, obaveštavamo autore priča da će forma za prijavljivanje od danas biti neaktivna i da svoje već poslate priče mogu slobodno koristiti na drugim konkursima srećnije sudbine.

Goran Milenković,
viši bibliotekar, član žirija

Prva nagrada iznosi 20.000 dinara; druga nagrada 15.000 dinara; treća nagrada 10.000 dinara

Sve priče iz užeg izbora biće štampane u prvom narednom broju „Beležnice“, časopisu za bibliotekarstvo, književnost i kulturu Narodne biblioteke Bor. Autori objavljenih priča dobiće po jedan primerak „Beležnice“.
Tri nagrađene priče biće objavljene i na sajtu Narodne biblioteke Bor odmah nakon konferencije za štampu.

Moja kratka priča:

Osnivaču, uskratio si sjajan konkurs i doprinos književnosti i kulturi jer ti je mnogo 45.000 dinara?!

 

Ukoliko ima zainteresovanih sponzora, a uz saradnju za produžetak konkursa za kratku priču pod organizacijom narodne biblioteke Bor – da se nastavi, AdriaDaily magazin će odabrane priče, koje su prošle na konkursu, objaviti na svom sajtu uz link sponzora, odnosno brenda. 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.