Društvo Srbija

Orlando Blum u poseti deci migranata i izbeglica u Preševu, Beogradu i Ženevi

Još jedan UNICEF-ov ambasador dobre volje, holivudski glumac Orlando Blum posetio je decu izbeglica i migranata u Preševu, Beogradu i Ženevi.

U toku svoje dvodnevne posete Orlando se upoznao sa nekom od njih i rekao da svi od dugog pešačenja deluje suviše iscrpljeno, te da je na njega ova slika ostavila veoma uznemirujuć utisak. Napomenuo je da je impresioniran UNICEF-ovim brzim odgovorom na krizu, kao i da deca nisu slike na ekranu, već stvarni ljudi kojima je pomoć preko potrebna. On je pokušao da skrene misli mališana animirajući ih na razne načine.

Problemi koje rat zadaje svakom detetu mogu da ostave katastrofalne posledice na svako od njih.

Orlando Blum u UNICEF-u, u Beogradu 2

Do sada je skoro 150.000 migranita izrazilo nameru da zatraži azil u Srbiji. Četvrtinu od njih čine deca.

UNICEF je neprofitna organizacija (Međunarodni fond za decu i omladinu) koja se bavi pružanjem pomoći u zbrinjavanju i obrazovanju svakog deteta i omladinca kome je ova pomoć neophodna, odnosno bavi se poboljšanjem kvaliteta njihovog životnog standarda. Finansira se u celosti dobrovoljnim prilozima vlada i fondacija, kao i firmi i humanih građana.

UNICEF je osnovan 11. decembra 1946. godine na Osnivačkoj skupštini Ujedinjenih naroda. Prva ideja za osnivanje fonda bila je pomoć deci Evrope nakon završenog Drugog svetskog rata, a kasnije se proširila pomaganjem deci u Africi, Aziji i Južnoj Americi. Danas ima svoja predstavništva širom sveta i jedna je od najpoznatijih humanih fondacija.

unicef

Svako ko želi da pomogne može da uplati svoju donaciju UNICEF-u (više informacija na http://www.unicef.rs)

(Fotografije: UNICEF Srbija)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.