Društvo Srbija

Online dating – moje iskustvo (1. deo)

Online dating u Srbiji još uvek nosi veo tabua i osuđivanja i ukoliko smo upoznali nekoga na taj način verovatno ćemo pokušati da to prikrijemo kada nas pitaju gde smo upoznali svog partnera jer će nas biti pomalo sramota. Ljude koji na ovaj način traže partnera često gledamo kao pomalo očajne čim su morali da pribegnu ovako „radikalnom“ metodu sklapanja poznanstava ovog tipa. Ali, u nekim delovima sveta ova je potpuno normalan pristup nalaženju partnera.

Ja lično do pre par dana nisam imala nikakvo iskustvo sa tim. Nekoliko blogerki koje pratim često objavljuju na svjim stranicama izveštaje sa svojih dejtova i baš sam se pitala kako nalaze tolike frajere za izlaske, jer znam da je doći do toga da upoznaš nekog pristojnog, pa da te taj još pride i pozove na dejt poprilično teško i ne baš toliko česta pojava.

Pošto odnedavno živim u Grčkoj, poželela sam da upoznam još stranaca ovde. Kako sam poprilično zauzeta i jako malo izlazim i neko mi je predložio aplikaciju koja povezuje putnike. Nisam znala kako se zove, pa sam u Google Play store kucala nešto tipa „meet other travelers“, „meet people travelling“ i kao prva opcija mi je izlazila aplikacija OKcupid.

Elem, one blogerke od malopre su tu i tamo pominjale imena nekih aplikacija i ovo je bila jedna od njih pa sam pomislila, hajde, zašto da ne, da vidimo šta će izaći iz ovoga.

Posle me je ponela mašta pa sam istražila malo i britansko tržište, a onda i srpsko. Kod Britanaca se već vidi da je ovo normalan način upoznavanja, momci ulažu vreme i trud da se lepo predstave u svojim profilima i dosta njih bez plama piše da zaista želi da nađe partnera. Bravo Britanci!

Kod nas se čini, da makar ova aplikacija, još nije uzela maha. Ima jako malo muškaraca, tako da su mu čak kao izbor bili predstavljani i momci iz Rumunije. Možda je sa Tinderom situacija drugačija, moj telefon ga ne podržava iz nekog razloga pa ga nisam ni probala.

Aplikacija ima jednu lošu stranu a to je što se ne dobijaju notifikacije, bar ja nisam, kada dobijate poruke, ili ste se sa nekim poklopili već morate da se ulogujete da biste proverili šta se dešava. Tako da postoji opasnost da ako ne posetite aplikaciju neko vreme, da ćete možda propustiti ljubav svog života koja je pokušala da vas kontaktira.

Ostaviću po strani likove koji su se nekako provukli kroz poprilično strog nadzor OKCa na temu seksualnog uznemiravanja i javljali se sa nepristojnim ponudama. Nije ih bilo puno i aplikacija funcioniše tako da neko koga niste odobrili može da vam pošalje samo jednu poruku.

Ono što sam odmah primetila je da je skoro svaki muškarac izmedju 30-40 napisao da voli sport, fizičku aktivnost i da ih redovno primenjuje. I po onome što se vidi sa slika deluje kao da su iskreni. Dakle poen za Grke za fizičku aktivnost. Ali, s druge strane, muškarci mojih godina -35, izgledaju mnogo, mnogo starije. Ja sam tako svoj fokus stavila na grupu 32-35 sa pojedinim izuzecima.

U roku od 24h od instaliranja OKC aplikacije i pravljenja profila sam dobila gomilu poruka, 80% ih je bilo: „Ćao“, „Hej“, „Kako si?“. Moram da kažem ovde, momci, starno je dobro da budete za nijansu kreativniji i osmislite malo dužu početnu poruku. Pogledajte slike, profil, nađite neku zanimljivost i napišite devojci nešto na tu temu. Mnogo su veće šanse da ćete je zainteresovati za razgovor.

Par lepih poruka koje sam ja dobila i koji su me pozvali na razgovor su bili bili malo rafinisaniji komplimenti na temu toga kako smireno izgledam (btw momci, žao mi je što moram da vas razočaram, ali izgled vara), izjava da mi je lice lepo i harmonično ( ovaj je dobio ekstra poene od mene, i dalje smo u kontaktu ), i poruka jednog cara mora da me je ujeo vampir pre 10 godina jer sam evidentno od tad prestala da starim.

Doživela sam još dosta toga kroz ovu aplikaciju, o čemu možete čitati u nastavku članka za koji dan.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.