Društvo Srbija

Održana humanitarna utakmica za devetogodišnju Miu Torbicu

Mia Torbica u Rimu bez uplaćene celokupne sume novca za operaciju i lečenje

Tri meseca rok za plaćanje duga za lečenje i operaciju

Humanitarna akcija za pomoć Mii Torbici, koja je na lečenju u Rimu u bolnici “Bambini Gesu“ se nastavlja. Mia je početkom februara 2016. otputovala sa majkom Sanjom i u pratnji profesora doktora Frančeska Skarfija, u Rim.  Urgencijom profesora doktora Skarfija, neprofitne, nevladine organizacije Amici di Decani, Mii je omogućeno lečenje  bez uplaćene celokupne sume novca za operaciju kostne srži. Rezultati magnetne rezonance pokazali su da su se tumori povukli sa mozga. Recidivirajuća limfoblastna leukemija je dijagnoza koja nam ne ostavlja mnogo vremena za prikupljanje ostalih novčanih sredstava za lečenje malene Mie.  Ostalo nam je tri meseca da prikupimo novac koji dugujemo.

Miini navijači

U nedelju, 28. februara održan je  humnitarni  meč, između FK Dedinje BGD i FK Torlak u BASK-u. Akciju  je podržao veliki broj medijskih ličnosti, koje su se i uključile i neke od njih su igrale utakmicu. Da pomenemo neke: Dušan Kecman, Dejan Pantelić, košarkaš Nenad Čanak,  Đorđe Vlajić, Dr Nele Karajlić (Nenad Janković), Aca Stojanović, Bojan Krstović, Aleksandar Šapić…itd.

„Pomozimo svi zajedno, kao jedna velika, snažna porodica i jedan nepobediv tim. Budi human, pomozi“ navode organizatori i poručuju da neće stati dok Mia ne ozdravi.

Za operaciju kostne srži potrebno je 148 000 eura, za sada je uplaćeno 52 000 eura sa Miinog namenskog računa. Na namenskim računima za lečenje nalazi se oko 110 000 eura. Nakon operacije kostne srži, Mia će nekoliko godina dolaziti na lečenje i praćenje i postoperativni troškovi dostižu visinu od 170 000 eura.

ZaMiuTorbicufudbaleri

Miina tetka, Sofija Cvijetić – Sarkanović ju je posetila u bolnici u Rimu i poručuje: Miino zdravstveno stanje je pod budnim okom lekara,  koji jednom sedmicno obavaljaju detaljne medicinske kontrolne analize krvi, briseve iz nosa i grla. Pre nekih 10 – tak dana ugrađen joj je venski kateter u blizini srca preko koga će nadalje da prima sve neophodne lekove. Kateter nije nešto što našu Miu raduje, ali ona shvata da je to nažalost, još jedna neminovnost na putu ka izlečenju. U roditeljskoj kući za decu se organizuju svakodnevno brojne aktivnosti za decu. Prevodioci koji su na raspolaganju su stvarno odlični i velika su pomoć Mii i Sanji.“

Svesni smo da ima mnogo bolesne dece, ali smatramo da ako se svi dovoljno potrudimo jedni oko drugih i ako znamo da nismo sami možemo mnogo da uradimo i da pokrenemo lavinu dobrih događanja. Najlepše vas molimo da nam pomognete da Mii olakšamo ozdravljenje i da nam pružite podršku.

Načini na koje možete da pomognete da Mia ozdravi:

– slanjem SMS-a sa sadržajem 132 na broj 3030

– uplatom na žiro-račun 160-5110200161112-51 sa naznakom „za Miu Torbicu, Šumadijske divizije 22, Beograd“,

Svakodnevno se možete informisati o akcijama i priključiti se na https://www.facebook.com/pomoczamiutorbicu/

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.