Društvo Psihologija Telo & Duh Srbija

Odluke koje treba da napravimo kako bismo imali kvalitetnije veze u 2019.

Često nam rad na odnosima promakne. Početkom nove godine donosimo odluke vezane za posao, finansije, figuru.. Zašto ne bismo uradili isto za svoj ljubavni život? Evo nekoliko ideja za odluke koje možemo da donesemo i ispunimo u 2019. kako bismo 2020. dočekali u još boljim odnosima sa svojim partnerom.

 

Fokusirajte se na ono što je dobro

Nije tajna da optimizam i zahvalnost čine život radosnijim, ali čine i vezu radosnijom i lepšom. Dok je neverovatno lako da primetimo i vokalizujemo sve što naš partner radi pogrešno, ovo stvara prezir i nezadovoljstvo sa obe strane.

Kada god se uhvatite da razmišljate o partnerovim manama i nedostacima, pokušajte da zamenite te misli sa onim što volite kod njih i mislima na temu svih lepih stvari koje su učinili za vas i načinu na koji čine vaš život boljim svojim prisustvom.

Svakog dana prisetite se bar jedne stvari za koju ste zahvani u svom partneru kako biste istrenirali svoj um da primećuje dobro. Dakle svesku i olovku u ruke i do kraja godine zabeležite 365 lepih strana svog partnera.

 

Planirajte više sastanaka

Ovo može da deluje teško ivodljivo zbog prepunih rasporeda, ali sastanak može da bude bilo koja situacija gde vas dvoje zajedno provodite kvalitetno vreme. Ali opet ne računa se gledanje TVa zajedno pred spavanje ili večera dok ste oboje na telefonima. Shvatite ovo vreme ozbiljno, zakažite sastanak i u tih par sati se potpuno usmerite jedno na drugo. Imajte određen broj sastanaka u nedelji kao cilj, i posvetite se ostvarivanju ovog cilja.

 

Pokažite ljubav na način na koji vaš partner razume

Sigurno ste ovo već razumeli, da je vrlo verovatno da vi i vaš partner ne osećate i ne pokazujete ljubav na isti način. Ako je vaš partner više pragmatičan neka to bude neki korisan poklon, ako je više senzualni tip pokažite to fizičkom nežnošću, ako je verbalan onda nađite način da svoje emocije pretočite u reči.

 

Zapravo im recite šta želite

Znam, znam, kada ste povredjeni ili razočarali, ponekad je teže da tražite ono što želite jer jednostavno hoćete da znaju šta treba da urade. Ili ne želite da ispada ste previše zahtevni. Ali istina je da niko ne čita misli, koliko god da znate jedan drugog. Bilo da je u pitanju vaš seksualni život, vaše potrebe u kući, vaše zajedničko vreme, počnite da radite na komuniciranju tačno onoga što želite.

 

Postavite životne i poslovne ciljeve na kojima možete zajedno da radite

Dok ste zauzeti planiranjem novogodišnjih odluka, podelite sa partnerom koje su vaše želje. Izgradite zajedničke ciljeve, bilo da su finansijski, vezani za zdravlje,… čak iako ne radite zajedno i dalje možete jedan drugog da podržavate u postizanju ciljeva u karijeri koje znate da onaj drugi želi da postigne. Pravljenje ciljeva zajedno i deljenje ličnih ciljeva će pomoći da se osećate kao da ste zajeno u timu i oboje ćete imati veći osećaj podrške.

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.