Od 26. jula biće u opticaju nove kovanice srpskog dinara

0

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković donela je odluku da 26. jula 2019. u opticaj budu puštene novo-stare kovanice apoena od jednog, dva i pet apoena.

(Fotografija: Kovanice srpskog dinara, 2011; © „Numista”)

Na ovim novčićima, osim ostalih osnovnih obeležja, pisaće „2019”, kao godina kovanja.

Kada govorimo o kovanom novcu, u Republici Srbiji su u upotrebi kovanice nominalne vrednosti od jednog, dva, pet, deset i dvadeset srpskih dinara, odnosno novčanice u iznosu od: deset, dvadeset, pedeset, stotinu, dve stotine, pet stotina, hiljadu, dve hiljade i pet hiljada srpskih dinara.

(Fotografija: Kovanice kopejki; © „Vikimedija”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend