Društvo Crna Gora Srbija

Objavljen spisak startapa polufinalista Spark.me startap takmičenja

Objavljen je spisak deset najbolje ocenjenih ekipa koje su dobile titulu polufinalista Spark.me startap takmičenja. Polufinalisti su: Bee and Me (Crna Gora), Craftinity (Poljska), Drytools (Srbija), Emily (Hrvatska), Get Hired With Me (Crna Gora), HUM app (Kosovo), Kidster (Crna Gora/Srbija), Letpet.in (Hrvatska), Smart Lumies (Hrvatska) i Yorefy (Slovenija) a pobednička ekipa će dobiti priliku da učestvuje u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku, od 12. do 14. septembra, i da se predstavi vodećim svetskim investitorima i medijima.

Organizacioni tim jedne od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Spark.me, koja se održava 28. i 29. maja, u Bečićima, objavio je spisak 10 startapova koji su prošli prvi krug selekcije Spark.me startap takmičenja i koji će imati priliku da svoje projekte predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji.

Spark.me startap takmičenje teži da okupi timove iz cele Evrope, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku sveta. O tome koliko Spark.me startap takmičenje u tome i uspeva, govori činjenica da su ove godine zabeležene rekordne 42 prijave iz čak 12 država. Ovo je prvi put da se crnogorski startapovi u ovolikom broju nalaze u polufinalu Spark.me startup takmičenja, što ujedno predstavlja najbolji indikator rasta i razvoja crnogorskog startap ekosistema, kao i kvaliteta startapova koji ga čine. Kako je jedan od ciljeva kompanije doMEn da putem organizacije Spark.me konferencije i startap takmičenja podstakne razvoj crnogorske startap scene, možemo smatrati da su na pravom putu.

Deset polufinalista će svoju ideju predstaviti međunarodnom žiriju na Spark.me konfenciji, 28. maja u Budvi. Na osnovu njihovih prezentacija i odgovora na pitanja žirija, biće odabrane tri ekipe finalista koje će imati priliku da svoju ideju detaljnije predstave posljednjeg dana konferencije, 29. maja. Najbolje ocenjeni startap će dobiti dve povratne avionske karte za San Francisko, hotelski smeštaj za tri dana za dve osobe i priliku da ostvari svoj san i od 12. do 14. septembra predstavi svoj projekat vodećim svetskim investitorima i medijima na TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku. TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” je izložbeni prostor za potencijalno uspešne projekte i kompanije, koji posećuju vodeći američki i svetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspešan posao.

Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Organizator konferencije je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije nacionalnog .ME internet domena. Riječ je o interaktivnoj konferenciji koja je dizajnirana da podstakne kreativnost učesnika, da im omogući da unaprijede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, da im pomogne da unaprijede svoje poslovanje, kao i da osmisle i započnu nove poslovne poduhvate.

Karte za konferenciju Spark.me je već kupilo preko 460 ljudi iz 18 država širom sveta. Cena karte iznosi 250€, odnosno 70€ ukoliko se radi o studentima, i moguće ju je nabaviti na zvaničnom sajtu konferencije. Studentske karte, kao motivacija za sve mlade željne znanja, su namenjene studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji će diplomirati u toku 2016. godine.

Konferencija Spark.me održaće se po četvrti put, 28. i 29. maja, u hotelu Mediteran u Bečićima, u organizaciji kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena, i glavnim sponzorstvom Crnogorskog Telekoma. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja okuplja lidere iz poslovnog svijeta, sveta tehnologije i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Više informacija o konferenciji i potvrđenim predavačima možete saznati na zvaničnom sajtu konferencije, Facebook stranici i Twitter profilu.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.