Društvo Srbija

Objavljen konferencijski program o hidroenergiji i održivom upravljanju vodama na sajmu „RENEXPO® 2019” u Beogradu

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Ivan Karić, otvoriće konferencijsku celinu „Održivo upravljanje vodama” drugog dana sajma RENEXPO®

Četvrta Međunarodna konferencija „Održivo upravljanje vodama” biće održana drugog dana RENEXPO® sajma, to jest 25. aprila 2019, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Republičke direkcije za vode.

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Ivan Karić, otvoriće program konferencije o vodama. Teme konferencijskog programa su: upravljanje komunalnim podacima u vik preduzećima, energetska efikasnost postrojenja i opreme, upravljanje vodama bez prihoda, upotrebni vek i racionalizacija troškova,operativna oprema i postrojenja, izgradnja kapaciteta, tehnologije i postrojenja za tretman otpadnih voda i upravljanje muljem/dehidracija i obrada mulja. Teme od posebnog interesa za javna komunalna preduzeća – priprema projekata za finansiranje iz EU fondova i izazovi i primeri dobre prakse iz regiona biće fokus obuke za predstavnike javnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju.

U sklopu međunarodne saradnje Srbije i nemačke savezne države Baden-Virtemberg, obuka je besplatna uz registraciju, a organizator je „TCC Danubius”. Moderator konferencijskog programa i obuke je dr Heike Burghard iz Nemačkog vodnog partnerstva, dok će renomirani evropski i domaći stručnjaci predstaviti praktična znanja neophodna za uspešnu pripremu aplikacija i korišćenje sredstava iz evropskih fondova za modernizaciju vodne infrastrukture. Razvoj infrastrukture voda, iskustva i naučene lekcije iz Mađarske predstaviće Karoly Kovacs iz Evropskog udruženja voda, a inovativne tehnologije za tretman procednih voda predstaviće sponzor konferencijskog programa, kompanija „Klarwin”.

Hidroenergija je značajna tema RENEXPO® programa: Prof. dr Aleksandar Gajić sa Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS) biće domaćin skupa i moderator konferencijskog programa „Hidroelektrane u regiji Zapadnog Balkana”

Tri konferencijske celine na sajmu RENEXPO® posvećene su hidroenergiji – šesta Međunarodna konferencija „Hidroelektrane u regionu Zapadnog Balkana” biće održana 24. aprila, praćena okruglim stolom o malim hidroelektranama, dok je stručni seminar „Modernizacija i održavanje hidroelektrana” zakazan drugog dana sajma, to jest 25. aprila 2019. godine.

Domaćin skupa i moderator konferencijskog programa je prof. dr Aleksandar Gajić sa Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS), naučnog organizatora stručnog seminara o hidroenergiji. Predavači su istaknuti profesori i istraživači iz uglednih naučno-istraživačkih instituta iz Srbije i Nemačke, a učesnici imaju priliku da od vodećih stručnjaka i predstavnika industrije saznaju o najnovijim dostignućima i razvoju sektora, usaglašavanjima projekata MHE sa međunarodnim standardima, kao i o inovativnim tehničkim rešenjima upravljanja i održavanja hidroenergetskih postrojenja u cilju smanjenja rizika.

O hidroenergiji u sklopu evropskog projekta „Horizont 2020” govoriće sponzor konferencije „VGB PowerTech”, Međunarodno tehničko udruženje za generisanje i skladištenje električne i toplotne energije, dok će iskustva investitora u sektoru MHE u Srbiji predstaviti Nacionalno udruženje malih hidroelektrana Srbije. Posetioci konferencije će moći da čuju prve rezultate o digitalizaciji barometra za hidroelektrane, a učesnici seminara, vlasnici i projektanti hidrocentrala dobiće sveobuhvatni pregled dostupnih tehnologija za održavanje hidroelektrana, te će stečeno znanje biti od pomoći prilikom odlučivanja o strategiji upravljanja i održavanja postrojenja.

Sajamska izložba biće održana u Beogradu sa zavidnim brojem međunarodnih kompanija koje predstavljaju proizvode, opremu i usluge, kao i sistemska rešenja – od projektovanja postrojenja do izgradnje i puštanja u rad po sistemu „ključ u ruke”

Među izlagačima koji su potvrdili svoje učešće na ovogodišnjem RENEXPO® sajmu u Beogradu su: Andritz Hydro, Cink Hydro-Energy, Doro Turbinen, Dyrhoff Limited, Global Hydro Energy, Hydrohrom, Kössler, Seal Maker Dichtungstechnik, Spaans Babcock, Stucky Balkans, Wasserkraft Volk, Ludwig Pfeiffer, Smart Cloud, Budapest Waterworks, Kwi International Environmental Treatment, Envirochemie, Rädlinger Primus Line, Zahnen Technik, Aqua & Waste International, Enexio Water Technologies, Jäger Umwelt-Technik, Hach Lange, Barthauer Software, TCC Danubius i Viatech.

Posetioce očekuje preko 120 štandova izlagača, otvaranje izložbe uz prisustvo visokih zvaničnika, organizovan obilazak sajamske izožbe, stručna poseta hidrocentrali „Đerdap”, a organizator posebno ističe B2B sastanke drugog dana sajma, organizovane u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ulaz na sajamsku izložbu je besplatan za posetioce, uz registraciju. Za više informacija posetite ovaj sajt.

(Fotografije: RENEXPO® sajam u Beogradu, 2018; © RENEXPO®)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.