Novogodišnji Coca-Cola karavan sakupio 30.000 knjiga za decu bez roditelja!

0

Akciji se priključilo više od 50.000 građana kao i brojne škole, opštine i kulturne ustanove širom Srbije

Novogodišnji Coca-Cola humanitarni karavan, koji je u svojoj dobrotvornoj misiji prikupljanja knjiga za decu bez roditelja prošao kroz 10 gradova Srbije, sakupio je čak 30.000 knjiga i mališanima u domovima doneo pravu prazničnu čaroliju.  

Capture

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Coca-Cola preuredila je po jednu zajedničku prostoriju u 10 domova za decu bez roditelja širom zemlje. Centar za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj, Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, Nišu i Knjaževcu, Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i Ćupriji, te domovima za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“ u Somboru, „Spomenak“ u Pančevu, „Veternik“ u Novom Sadu i „Jefimija“ u Kruševcu dobili su „Sobe radosti“- renovirane prostorije za igru, druženje i učenje. Tokom ove akcije Deda Mraz je uz pomoć partnera na projektu, izdavačke kuće „Laguna“ i kompanija „Canon“ i „DexyCo“, poklonima obradovao oko 600 mališana.

Dom u Zvečanskoj nakon renoviranja

Dom u Zvečanskoj nakon renoviranja

„Novogodišnji karavan je još jednom motivisao građane da podrže decu Srbije. Veoma smo ponosni što nam se pridružilo čak 50.000 ljudi širom zemlje i što smo zajedno mališanima u domovima pružili mogućnost da borave u novom i modernom ambijentu. Veliku podršku karavanu dali su đaci brojnih škola, opštine i kulturne ustanove, donirajući knjige, što nas dodatno motiviše da i u budućnosti sa građanima Srbije učinimo nekoga radosnim“ rekla je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.

Dečiji dom Mladost Kragujevac posle renoviranja

Dečiji dom Mladost Kragujevac posle renoviranja

Posetioci su, ove godine, na karavanu uživali u dečjoj predstavi, nastupu domaćih YouTube Zvezda, koncertu finalista ovogodišnjeg X Faktora, kao i u druženju i fotografisanju sa Deda Mrazom. Karavan je posetio Beograd, Sombor, Novi Sad, Valjevo, Užice, Kruševac, Vranje, Niš, Kragujevac i Negotin, a Coca-Cola Sistem je u znak zahvalnosti nagradio škole koje su prikupile najveći broj knjiga i na taj način ulepšale deci u domovima novogodišnje i božićne praznike.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend