Društvo Srbija

Video koji otkriva kako društvene konvencije sputavaju devojke

“Devojčice nisu hrabre” i “devojčice nisu jake” su ograničavajuće fraze iz prošlog veka, ali novi Always društveni eksperiment pokazuje da mnoge devojčice i danas osećaju da ih ograničavaju očekivanja koje društvo ima od žena. Zapravo, podaci iz najnovije ankete Always samopouzdanje i pubertet* pokazuju da 72 procenta devojčica smatra da ih sputava društvo, koje odlučuje šta smeju, a šta ne smeju da rade. Danas, Always, lider globalne brige o, objavljuje lansiranje svog poslednjeg online videa “Always #LikeAGirl Nezaustavljiva”. Always u partnerstvu sa nagrađivanom režiserkom dokumentarnog filma Lauren Grinfild, režiserkom Always #LikeAGirl videa koji je objavljen prošlog leta, kreaira ovoj novi video koji ističe kako očekivanja društva imaju snažan uticaj na devojčice, naročito na one koje ulaze u pubertet. Devojčice i žene različitog uzrasta i porekla su upitane da li im je ikada rečeno da nešto mogu ili ne mogu da urade samo zato što su žensko.

Always zajedno sa Academics i TED platformom uči samopouzdanju devojčice u pubertetu
Always zajedno sa Academics i TED platformom uči samopouzdanju devojčice u pubertetu

Uz novi Always “#LikeAGirl Nezaustavljiva” videom nastupa nova faza Always #LikeAGirl kampanje: kreacija Always Globalnog Programa za podizanje samopouzdanja, koji će pomoći milionima devojaka širom sveta. Novi Program za podizanje samopouzdanja koji sarži najnovije istraživanje o građenju samopouzdanja, je razvio Always u saradnji sa  stručnjacima. Program je zasnovan na Always-ovom tridesetogodišnjem nasleđu u edukaciji tokom puberteta, koji će na godišnjem nivou dosegnuti do 20 miliona devojaka u 65 zemalja. Osim toga, TED, neprofitna platforma posvećena širenju ideja, se obavezala da će podržati Always u učenju samopouzdanja mladim devojkama. U prvom partnerstvu ikada sklopljenom ovog tipa, Always i TED će razviti i proširiti sadržaj inspirativan za samopouzdanje putem TED-Ed platforme, vodeće platforme kada je reč o edukaciji i širenju lekcija koje su vredne deljenja sa drugima.

“U duhu misije TED-a, ideje vredne širenja, skolopili smo saradnju sa #LikeAGirl kampanjom kako bi dosegli do mladih devojaka koje se nalaze u najkritičnijem periodu njihovog života.” , navodi Stefani Lo, urednik TED-Ed programa u TED-u. “Drago nam je što sarađujemo sa Always-om na razvoju podsticajnog i obrazovnog sadržaja koji pomaže devojkama širom sveta da održe samopouzdanje u pubertetu i nakon njega”.

Novi Always “#LikeAGirl Nezaustavljiva” video i edukacioni napredak u oblasti samopouzdanja biće otkriveni za vreme Always globalnog programa za podizanje samopouzdanja danas u Njujorku. Na samitu uvodnu reč će imati mlada svetska glumica i zastupnica žena Mejsi Vilijams, osamnestogodišnja zvezda koja je glumila Ariu Stark u HBO-ovom filmu “Igra prestola”. Mejsi može biti uzor devojkama širom sveta i priključila se Always-u kako bi proširila vest o #LikeAGirl misiji.

“Smatram da je važno za mladu ženu da oseća podršku i da je motivisana za ostvarenje svog sna,” poručuje Mejsi Vilijams, zvezda film Igra prestola. “Podržavam ovo što radi Always i ponosna sam što mogu da im se pridružim u osnaživanju devojaka da imaju više samopouzdanja i da budu nezaustavljive #LikeAGirl.”

Kao deo misije koja se zalaže za podizanje samopouzdanja kod devojčica u pubertetu, brend je održao Always #LikeAGirl samit o samopouzdanju u devet drugih gradova širom sveta.

“Očekivali biste da devojke veruju da će stvari biti bolje, dok poslednja istraživanja pokazuju da jedna od dve devojke misli da će za 10 godina sve biti isto ili će biti još više ograničenja za mlade devojke,” rekla je Fama Francisco, potpredsednik Global Feminine Care u Procter & Gamble. “Ova iznenađujuća statistika je poziv za buđenje za sve nas da ohrabrimo devojke da razbiju sva ograničenja koja ih sputavaju i osposobiti ih da budu nezaustavljive.“

Always poziva devojke i žene sa svih strana da se pridruže pokretu za razbijanje ograničenja i ponosno pokažu koliko su nezaustavljive #LikeAGirl. Fotografiši se, snimi video ili pošalji poruku koristeći # LikeAGirl, zauzmu stav i pokažu svim mladim devojkama kako devojke mogu sve!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.