Društvo Srbija

Nove avanture! Zvuči kao dobar moto za 2019. godinu.

Nova godina, nove avanture. Zvuči kao dobar moto za 2019. godinu. Ako ste sebi zadali da ove godine putujete više i sami znate da ste sebi zadali ozbiljan zadatak

Od toga da na raspolaganju imate samo ograničen budžet, do nedostatka slobodnih dana, odlazak na put nikad nije jednostavan, posebno ako niste ozbiljan putnik ili potpuni početnik.

Srećom po vas, kao neko kome je posao bio putovanje više godina, imam par dobrih saveta koji će olakšati pretvaranje vaše odluke u stvarnost. Zavalite se u fotelju, uzmite Pepsi i čitajte dalje.

Idite na više vikend putovanja

Naravno, dvonedeljni odmor na egzotičnoj destinaciji na drugoj strani planete zvuči kao san, ali realno, sa troškovima koji se gomilaju, prezauzetim rasporedima, malo slobodnih dana – velike su šanse da nećete biti u mogućnosti da ugurate jedno ili dva ovakva putovanja godišnje.

Tako da radije podelite ove dve nedelje na nekoliko mini putovanja, i ova dva putovanja su se upravo pretvorila u pet ili više. Ako vam je cilj što više putovanja, putujući na ovaj način možete da povećate broj destinacija, dok takodje štedite novac.

Bilo da je u pitanju road trip,  vožnja vozom ili neka vrsta kratkog leta u zemlju do, svakako je dobro iskustvo. Ne samo da ćete otkriti nove destinacije u samo nekoliko  kratkih dana, već ćete takođe biti u mogućnosti da dobijete nekoliko, više revizalizujućih pauza od svakodnevnog života bez razbijanja kasice prasice.

Produžite svoje Stopovere

Stopoveri imaju lošu reputaciju. Mnogi putnici pretpostavljaju da oni predstavljaju samo čekanje na aerodromu kako bi uštedeli nešto novca. Ali, ali vreme je da u 2019 promenimo takvo razmišljanje! Kada bukirate let za inostrane destinacije, pogledajte da li postoji opcija produženog Layovera.  Ovo su fenomenalne priliek do dobijete ekstra putovanja bez plaćanja dodatnih troškova za letove. U nadi da ćete doprineti njihovoj lokalnoj ekonomiji, mnoge lokalne avio kompanije nude bilo šta od besplatnih hotela do sponzorisanih aerodromskih transfera ukoliko odaberete da provedete malo više vremena u zemlji u kojoj su bazirani. Da li možete da smislite bolji način da vidite nekoliko mesta pod jednim budžetom? – Ni ja.

Nemojte da se plašite da Mix and Matchujete avio kompanije

Ponekad biranje nekoliko različitih kompanija za vaše putovanje vam dozvoljava da dobijete najjeftinije karte. Ručno bukiranje na ovaj način traži malo rada i vremena jer podrazumeva da ne odete jednostavno na jedan sajt kliknete svoju lokaciju i izaberete najjeftiniju opciju, već i da ručno pretražite lokalne avio kompanije zemanja kroz koje ćete leteti. Samo, ukoliko ovo radite, budite sigurni da ste dali sebi dovoljno vremena izmedju letova kako ne biste propustili neki.

To je, to. Spakujte torbe. Ne zaboravite svoje omiljeno osveženje i srećno sa obaranjem rekorda u putovanjima u 2019. godini.

#ForTheLoveOfIt

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.