Društvo Srbija

Noćni vukovi u školskim klupama nove ruske škole u Beogradu!

Prva ruska međunarodna osnovna škola na otvaranju simbolično dobila nove đake i to ni manje ni više nego Noćne vukove! Svetski poznata bajkerska ekipa iz Rusije, bliska Vladimiru Putinu, prva je „isprobala“ školske klupe jedinstvene ruske osnovne škole u Beogradu koja nosi ime prve žene kosmonauta, Valentine Tereškove.

„Noćno vukovi su čuvari pravih vrednosti, pa ne treba da čudi što su došli da podrže otvaranje ruske škole u Beogradu, koja će biti upravo čuvar tradicionalnog obrazovanja.“, izjavio je Boško Kozarski, menadžer škole i dodao:“Nadamo se i skoroj poseti visokih zvaničnika iz Rusije, jer je već bilo nekih kontakata u vezi potencijalnog dolaska Dmitrija Medvedeva ili Dmitrij Rogozinа, a posebno se radujemo dolasku Valentine Tereškove, prve žene u svemiru.“

Prva ruska međunarodna osnovna škola „Valentina Tereškova“ je jedinstvena i zaista prva ovakva institucija van granica Ruske Federacije,a motive za realizaciju ovakvog projekta otkrio nam je Saša Borojević, osnivač škole:

„Pre oko 200 godina pod „sponzorstvom“ Beča, Vuk Karadžić je napravio i malu kontrauslugu Srbima i Rusima, pa se od tada teško razumemo bez prevodioca. Rusku školu u Beogradu otvaramo kao prvi korak ka ponovnom razumevanju i zbližavanju dva bratska naroda.“, zaključio je Borojević.

Škola je objavila upis u prvi i drugi razred osnovne škole, a Noćni vukovi i svi drugi zainteresovani, a odrasli, moćiće samo da uzmu učešće u priredbama i drugim svečanostima škole. Ipak je škola namenjena našim najmlađim sugrađanima. Srećno budućim prvacima!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.