Društvo

Noćni maratoni svetska atrakcija

Noćni maratoni postaju sve popularniji širom sveta, a euforija trčanja pod zvezdanim nebom osvojila je i trkače iz Srbije! Na 6. Noćnom maratonu u Novom Sadu, koji je uspešno održan proteklog vikenda u organizaciji ARK Fruška gora Novi Sad, trčalo je duplo više trkača u odnosu na prethodnu godinu! Čak 1400 trkača se ove godine takmičilo, uživalo i postavljalo lične rekorde u šestočasovnoj žurki koja je spontano dobila i nadimak „Moćni Noćni”. Ove godine adidas Running team je dominirao na stazi po broju trkača, jer su im se u osvajanju još jednog grada na reci priključili i adidas trkači iz Hrvatske, Bosne i Crne Gore.

adidas Running team (19)

Najbrži maratonac je Mirko Erdelji, član ARK Somaraton iz Sombora sa vremenom 2:57:14. Drugoplasirani je Igor Stanojević, a trećeplasirani Mladen Stevanović iz BiH. Od maratonki prvo mesto je osvojila Nora Trklja iz Beograda sa vremenom 3:25:49, druga na cilj je stigla Samanta Gilice članica kluba ARK Fruška gora Novi Sad, a treća je Tijana Odobašić članica kluba ARK Somaraton iz Sombora.

Pobednici polumaratona su Žan Tosev iz Makedonije, zatim na drugom mestu Igor Mitrović iz Banja Luke i trećeplasirani Mladen Minić. Od žena, najbolje u polumaratona su Jelena Kosić iz Banja Luke, zatim Silvia Šimunović iz Hrvatske i trećeplasirana Katarina Kokan takođe iz Hrvatske.

Maratonci pobednici

Kao i svake godine, među učesnicima maratonske trke pod zvezdanim nebom proglašeni su najbrži maratonac i maratonka iz Novog Sada. Njihova imena su mnogima već godinama poznata jer su najbrži dvojac ARK Fruška gora Novi Sad. Samanta Gilice je ovu titulu osvojila drugi put, a Uglješa Nikolić, čak peti put.

U prilogu je saopštenje i par fotografija.

Više slika imate na ovom linku  http://we.tl/oY4btG1R2n  a zvanične rezulate svih učesnika možete pogledati na ovom linku: http://trka.rs/results/13/M/

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.