Društvo Srbija

Nj. k. v. princeza Katarina uputila pomoć na Kosovo i Metohiju

„Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” je i ove godine uputila donaciju vrednosti veće od 10.000 dolara narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića”, kao pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i Eparhiji raško-prizrenskoj.

Paketi pomoći za srpsko stanovništvo sastoje se od osnovnih namirnica – brašna, testenina, pasulja, začina, ulja, šećera i drugih prehrabenih artikala, kao i znatnih količina pelena za bebe. Donacija je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Lajflajn Čikago”, čiji je pokrovitelj princeza Katarina, organizaciji Kolo srpskih sestara „Sveti Sava” iz Milvokija u SAD, ali i kompanijama „Žito Bačka” i „Sunoko”, koje posluju u sklopu „MK Group”, kompaniji „Žitopromet”, „Moravka Pro”, „Victoria Group” i „dm-drogerie markt”.

„Moj suprug, prestolonaslednik Aleksandar, i ja uvek pomažemo – koliko god možemo, kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji lakše preživeli teške dane i brojne izazove sa kojima se suočavaju”, rekla je princeza Katarina u svojoj poruci Srbima na Kosmetu.

Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića” vodi šest narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije, u kojima se hrani više od dve hiljade ljudi. Rukovodioci ove organizacije su istakli da su veoma srećni što su primili ovu donaciju – koja će bar privremeno olakšati život Srbima na Kosmetu.

Organizacija „Majka devet Jugovića” je osnovana 2000. godine i zvanično je registrovana od strane „UNMIK-a”. U toku svog dvanaestogodišnjeg rada organizacija je intenzivno sarađivala sa međunarodnim i lokalnim nevladinim organizacijama. Sedište organizacije je u porti manastira Gračanica.

(Fotografija: Paketi humanitarne pomoći, Beograd, 2019; © Kraljevski dvor)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.