Društvo Srbija

Nije zgorak da PRUŽIŠ KORAK!

Od danas na Google Play i App store-u možete pronaći aplikaciju ,, PRUŽI KORAK ” koja će meriti vaše pređene korake u toku dana.

O čemu se radi ?

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, poznatije kao NURDOR, pokrenulo je još jednu akciju u nizu. Cilj je priklupljanje novčanih sredstava za izgradnju  nove roditeljske kuće u Beogradu.

Možemo reći da su velikim delom tvorci ove akcije zapravo Bogdan Stevanović i Tamara Klarić, volonteri NURDOR – a. Bogdan i Tamara, pre dve godine, osmislili su i uspešno realizovali nesvakidašnju akciju  koja se upravo zvala ,, Pruži korak ”. Kažem nesvakidašnju iz razloga jer je ona podrazumevala da ovo dvoje mladih ljudi prepašače put, odnosno pruže korak od Beograda do Niša, a sve sa ciljem da se tokom njihovog pešačenja prikupe novčana sredstva za završetak izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu. Podršku ovoj akciji bilo je moguće pružati kako kroz SMS poruke tako i kroz uplate novca na žiro račun NURDOR – a čime su se simbolično otkupljivali Bogdanovi i Tamarini koraci. Tokom ove akcije prikupljeno je oko 1.400.000 dinara. Volonteri u svoju humanitarnu šetnju krenuli su iz Beograda  30.10.2017. godine a nakon 256.000 prepešačenih kilometara, 06.11.2017. stigli su u Niš.

Sutra, 19.09.2019 godine Bogdan i Tamara kreću u novu šetnju. Ovog puta startna pozicija je Niš, a cilj Beograd. Kilometri koji razvdvajaju ova dva grada ostali su  isti, ono što je drugačije u odnosu na prethodu šetnju jeste način doniranja novca. U te svrhe napravljena je mobilna aplikacija koja nosi naziv akcije i funkcioniše po sledećem principu :

Aplikacija ,, PRUŽI KORAK ” broji korake prepešačene u toku dana i  istovremeno korake konvertuje u dinare tako da 0.01 km vredi 1 dinar. Iznos koji zaradite pešačenjem na žiro račun NURDOR – a uplatiće donatori ( velike kompanije, mala i srednja preduzaća .. ) koji su podržali ovu akciju. Dakle, donatori u Vaše ime uplaćuju novac koji ste zaradili hodanjem.

Pored ove, ostaje mogućnost doniranja novca slanjem humanitarnog SMS – a sa sadržajem 1 na broj 1150 ili uplatom na račun NURDOR – a : 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate : Pruži korak.

Slogan akcije je : ,, Ne tražimo ti više nego što možeš da daš! ”. I zaista je tako .. ovog puta nemamo izgovor za ne učestvovati. Koliko budemo hodali, toliko ćemo zaraditi, a koliko zaradimo toliko ćemo doprineti izgradnji nove roditeljske kuće u Beogradu.

Srećno!

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje