Društvo Moda&LifeStyle Srbija

Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu

Ambasada Kraljevine Maroka i Njegova ekselencija ambasador Maroka u Srbiji Mohammed Amine Belhaj pozivaju sve zainteresovane da budu deo proslave 60 godina dobre saradnje Srbije sa Kraljevinom Maroko.

Ovim povodom Kraljevina Maroko organizuje u petak, 15. septembra, u 11.30h na Kalemegdanu (Velika promenada pre stepenista koja vode do kipa slobode) otvoranje manifestacije „Nedelje marokanske domaće radinosti u Beogradu“.

Cilj ovakvog događaja je promocija Maroka kroz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija se organizuje uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji prezentovanja saradnje ove dve zemlje koja traje već 60 godina.

„Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu” se održava na površini od 400-600m2, gde će izlagati oko desetak umetnika iz različitih regija Maroka, a događaj će upotpuniti muzički nastup grupe Gnaoua koja će izvesti numere tradicionalne marokanske muzike.

Do sada je Kraljevina Maroko slične manifestacije održavala u Poljskoj (2009), Hrvatskoj (2013), Ukrajni (2013), Kataru (2013) i Bugarskoj (2014).

Ovog petka, u večernjim časovima, u Skupštini grada biće upriličen koktel i modna revija poznate marokanske modne kreatorke Salme Debbagh.

Dizajnerka iz Maroka rodom iz grada Fesa. Inspirisna je viskom modom i tradicionalnim različitostima grada.
Salma je ostala vezana za svoju deciju strast, želju da postavi visoku modu Craftana(tradicionalna marokanska odeća). Učestvovala je na velikom broju međunarodnih događaja na kojima je predstavlja marokansku kulturu. Uvek je okružena tradicionalnim umetnicima i kombinuje njihov talenat i uspeh sa ciljem što boljeg prezentovanja kraftana.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.